2023-03-17
尖沙咀有间萤幕空中做主题嘅餐厅,设有两层上层有大型嘅3D头像置身于迷幻太空有陨石 行星🪐陪着你一齐,想唔到泰菜另一种风格😳😍楼下系酒吧仲有outdoor同朋友一齐饮番杯🍹真系好chill✨😊✨烟熏三文鱼刺身 (搏大雾) $168新鲜鲜榨嘅柠檬汁配泰式青辣酱,酱汁非常之酸甜好开胃,用三文鱼刺身配搭夹住蒜蓉同辣椒食落去好香好Flash,越食越开胃,感觉好食过生虾刺身😋✨飞天炒面 $238依个非常吸精嘅菜式,炒面好似瀑布般澎湃,真系忍唔住一定要打咗卡先🤣配菜丰富嘅材料鱿鱼非常弹牙,海虾食落去爽甜弹牙,仲有配上草菇酱汁精华渗入,味道带微甜如果再加多少少辣椒,咁就Perfect✨泰式牛油果大虾沙律 $128呢个沙律够晒开胃,用咗牛油果做配衬,系我最爱嘅superfood😍😍😍加入大虾同埋半入呢个小蕃茄打碎香草,味道好夹,唔会太酸,鲜虾新鲜又弹牙,整体好食😋✨香蕉煎饼 $128最后甜品🍮香蕉煎饼,里面嘅香蕉够晒香滑,外边煎饼松脆再加埋炼奶同朱古力酱甜甜地又唔会太过腻,仲有士多啤梨🍓真系好大个惊喜,下次再encore👍🏻✨✨Sweet Baby $118甜甜地里面仲有花瓣,加咗白桃甜甜少少酒精成份
✨烟熏三文鱼刺身 (搏大雾) $168
✨飞天炒面 $238
如果再加多少少辣椒,咁就Perfect
✨泰式牛油果大虾沙律 $128
✨香蕉煎饼 $128
✨Sweet Baby $118
甜甜地里面仲有花瓣,加咗白桃甜甜少少酒精成份女士饮非常之啊容易入口,圆形嘅挂钩杯好有少女感觉,影相打卡啱晒
✨Base No.1. $118
另外杯咗酒精味特别龙口,有一点酸味好适合男士,杯cocktail效果营造餐厅主题[梦幻空间]😆😆