2021-10-26 772 浏览
同朋友都好钟意食泰国嘢,见这间都几多人去,就去食下。2人晚餐真系超抵,而且食物超多!晚市2人套餐啱晒咩泰菜都想食,又有选择困难症嘅人,$498 就可以成枱食物,有串烧、冬阴功、炒金边粉、明炉🐟等,非常超值😍店员服务亦好好,见我们点了2人餐,就立即帮我们转去4人枱,食得舒服d🌟泰式鲜虾炒金边粉炒得几出色干爽,配上丝丝蛋香,口感和味道都调得刚刚好。🥘明炉冬荫功海鲜汤这款都好出色,入面超多海鲜,有虾、青口、八爪鱼🐙,虾更加系海虾来,食材quality太好了😍😍😍冬阴功汤超辣香,辣味较重,辣得来好过瘾😋🥬泰式炒杂菜看似平平无奇嘅泰式炒杂菜,亦非常好味,炒得好香爽,而且好入味,估唔到菜都可以咁好食。🍢泰式咖哩串烧串烧同样出色,无论是猪肉还是鸡肉串,都出乎意料地厚肉,而且烧得外脆内软,椰香creamy 沙爹汁更加系重点,配在一齐好好食🐟原条青柠明炉乌头鱼大大条鱼配上热香青柠汤和青口,鱼肉厚实,非常抵食~青木瓜沙律都好辣香惹味~另外还加配了榴梿麻糬,入面的榴莲真的非常浓香,软软texture好滋味下次可以叫多d人来一齐再食抵食套餐😋又好食又唔驶谂order咩~大满足!

晚市二人套餐

🌟泰式鲜虾炒金边粉
炒得几出色干爽,配上丝丝蛋香,口感和味道都调得刚刚好。
泰式鲜虾炒金边粉

🥘明炉冬荫功海鲜汤

🥬泰式炒杂菜
泰式炒杂菜

🍢泰式咖哩串烧

🐟原条青柠明炉乌头鱼
大大条鱼配上热香青柠汤和青口,鱼肉厚实,非常抵食~

原条青柠明炉乌头鱼

青木瓜沙律都好辣香惹味~
青木瓜沙律

榴梿麻糬