🇹🇭各位泰国菜fans注意啦!小编今日去咗尖沙咀中达大厦嘅泰斗,真系食到停唔到口呀!呢间餐厅嘅泰菜正宗到爆,等我慢慢同大家分享啦~首先登场嘅系泰式烧猪颈肉。哇!呢碟嘢嘅卖相已经吸引到我流晒口水!金黄酥脆嘅猪颈肉上面洒满香草同辣椒,香气四溢!一咬落口,外脆内嫩,肉质鲜嫩多汁,仲带有微微嘅辣香,配埋泰式酱汁,香口惹味,简直系猪肉界嘅巨星!🐷✨跟住系招牌冬阴功海鲜炒饭。呢碟炒饭嘅色彩丰富,香喷喷嘅饭粒上面铺满新鲜嘅海鲜,卖相十足!一啖食落口,饭粒粒粒分明,带有浓郁嘅冬阴功香气,酸辣够劲,海鲜新鲜爽口,绝对系泰式炒饭中嘅王者!👑🍚最后嘅泰式椰汁鸡汤真系令我鸡冻咁大叫!个卖相已经吸精到不得了,乳白色嘅汤底里面有大大旧嘅鸡肉同蔬菜,香气扑鼻!啖啖汤底香浓滑溜,椰香四溢,鸡肉嫩滑多汁,仲可以感受到泰式香料嘅独特风味,简直系一碗疗愈系汤底!🥥🍗食完呢餐之后,小编觉得自己彷佛去咗泰国旅行咁!泰斗嘅每一道菜都充满泰国嘅地道风味,无论系卖相定系味道都一流。地址:尖沙咀海防道38-40号中达大厦4楼

地址:尖沙咀海防道38-40号中达大厦4楼