2006-08-31
是日OR泰聚,呢间餐厅都系第一次光顾,一贯泰装优雅风格,坐椅尚算阔落,但略为昏暗. 120,啤酒任饮,剩系呢个point已经难以抗拒,再加上泰菜系太座至爱,而我都好爱亮晶晶唧泰菜. 活虾刺身----生虾夹著生蒜一起,盖过左生虾唧腥味,老婆本身对此味十分抗拒,但都食左几只,评一字..爽,. 冬阴公-----唔够辣 串烧------肉质鲜,烧得香,汁够浓,. 肉松生菜包------生菜唔够爽口, 泰式拼盘------炸虾饼,外皮金黄,肉质弹牙爽口,必食推介.泰式春卷,炸鱼饼,唔差. 明炉烧尤鱼-----明炉乌头食得多,尤鱼都系第一次,感觉好硬 焗面包蟹------好特别的菜,好似城堡唧面包,挑空中间再放新鲜蟹盖同微辣泰汁,蟹糕充斥整个盖边,微浓面包中间软熟而外皮香脆,激烈推介…. 尾后通菜同芥兰都偏咸,亦有可能系南瓜兄过左黎呢度吹水,搅到D菜咸咸地. 一众食友,有咸有淡,有亮晶晶有水mama,虽然大家都系半生熟,但都能暂时抛开隔膜,开怀畅谈,大杯酒,大块肉,不亦乐乎,再有下次又那有错过之理?
冬阴公-----唔够辣
串烧------肉质鲜,烧得香,汁够浓,.
肉松生菜包------生菜唔够爽口,