2024-01-03
朋友!跟我讲嘅词汇嚟形容,今次喺酒店嘅餐厅食泰菜既体验真系正!🤤 泰式青木瓜沙律嘅酸酸甜甜嚟个开门红,紧接住椰子鸡汤舌尖都系椰香四溢,伴住𠮶啲滑嫩鸡肉同新鲜磨菇,真系好够晒哂饱。讲到热盘,青咖喱鸡𠮶个酱汁真系正到不得了,够香辣得嚟唔会太过!黄咖喱牛肉喺辣度上面收得啱啱好,肉又腍,你话几好?👌唔可以唔提泰式鱼饼同虾饼,系咁弹牙有嚼头,同埋𠮶个烤猪颈肉加糯米饭,哇,入口即溶,几滋味!烧菠萝𠮶阵,串烧入面嘅菠萝香甜得嚟带点炭香,一口接一口停唔到手啊!🍍甜品枱上椰汁西米糕、班兰千层糕,食落好过瘾,清新不腻。而榴梿挞,香浓到令人忍唔住要再有多几件!正呀!言归正传,餐厅嘅摆设同气氛都写意,对住啲色香味俱全嘅泰美食,谂住一家大细嚟一转,真系迫不及待要预埋下次再黎。而家个肚已经系幸福满载,随时都可以话系今晚最巴闭!💯