2023-06-09 15 浏览
朋友终于揾到份新工喺奥海城,今日下午专登过去陪佢食晏,佢带佐我去大食代food republic食嘢😋呢度环境都好大又唔系好多人,而且不似一般food court 般嘈吵,坐亦好舒适!原来都好多选择,而且价钱又经济D😅我同朋友都钟意食泰国嘢,拣佐依间泰雅泰国嘢食lunch😋🍴海南鸡饭配油饭 $65 鸡皮薄得黎色泽黄,鸡肉肉质嫩滑,食落有鸡味,鸡皮都爽脆,配埋三款酱汁(姜蓉、甜酱油、酸辣酱]颇有水准,另外随餐仲配油饭同冬瓜汤,油饭够香,饭粒粒分明细软,冇太干太湿,有鸡油香,干蒜、香味唔错👍🏻🥄泰式甲抛肉碎煎蛋饭$65可以拣大、中、小辣嘅..咁我哋拣咗小辣,辣辣地,肉碎够入味,连同煎蛋捞埋一齐食香香辣辣好惹味🤤另外餐加$13追加小食要佐单骨鸡翼及猪颈肉沙律🥗不得不赞嘅猪颈肉沙律个酸辣汁好开胃正👍鸡翼炸得香口,心多嘅我哋又想食串烧加咗两鸡肉串烧试下🐥鸡肉唔鞋,微微焦香,味啱啱好😋天气热所以想食啲湿湿地嘅嘢,我哋两个拍食唔晒,店员话可以净系叫船河不需加𩠌,汤底香茅味浓郁,有芽菜配做配菜,索咗啲汁好入味,粉质感有D似陈村粉好薄好弹,连同鸡翼及鸡肉串食,多佐个主餐😅好似两人食3个餐甘,经济又抵食😋
朋友终于揾到份新工喺奥海城,今日下午
专登过去陪佢食晏,佢带佐我去大食代
food republic食嘢😋呢度环境都好大
又唔系好多人,而且不似一般food court
般嘈吵,坐亦好舒适!
原来都好多选择,而且价钱又经济D😅
我同朋友都钟意食泰国嘢,拣佐依间泰雅
泰国嘢食lunch😋

🍴海南鸡饭配油饭 $65

🥄泰式甲抛肉碎煎蛋饭$65
可以拣大、中、小辣嘅..
另外餐加$13追加小食
要佐单骨鸡翼及猪颈肉沙律🥗
不得不赞嘅猪颈肉沙律个酸辣汁好开胃正👍
鸡翼炸得香口,心多嘅我哋又想食串烧
加咗两鸡肉串烧试下🐥
鸡肉唔鞋,微微焦香,味啱啱好😋

天气热所以想食啲湿湿地嘅嘢,我哋两个
好入味,粉质感有D似陈村粉好薄好弹,连同
鸡翼及鸡肉串食,多佐个主餐😅好似两人
食3个餐甘,经济又抵食😋大满足🤤
2023-06-09