2024-03-27
平时行中环街市,总会经过呢间泰式甜品店😍,呢间小店主打卖相精致特色口味蛋糕🍰,好多款蛋糕都几吸引🙈,所以今次我都买左个蛋糕返屋企试下😋- 泰国青柠士多啤梨慕丝蛋糕 (4吋)🍰 $238蛋糕以盘栽外形呈现,蛋糕底层海绵蛋糕湿润😝,中层加入酸甜士多啤梨蓉🍓,味道清新,上层士多啤梨慕丝口感丝滑绵密😎,带有少量士多啤梨果香🤣,表面朱古力脆脆🍫增加口感,以士多啤梨外型慕丝亦同样地加入士多啤梨酱,配上浓郁奶香白朱古力外围及朱古力花花🌼装饰点缀,口感丰富,但整体甜度较高🤣如果唔想拎返屋企食咁麻烦,其实都可以系店内食,旁边有长椅,而且装备雅致舒适,都好适合打卡❤️❤️📍 Asok Thai Cake - 中环中环皇后大道中93号中环街市1楼121号舖@asokthaicake#justlingggxd_甜品#justlingggxd_中环
- 泰国青柠士多啤梨慕丝蛋糕 (4吋)🍰 $238
📍 Asok Thai Cake - 中环