2020-07-16 129 浏览
疫情杀到,小编已经好少出去食。依家唯有望梅止渴,介绍之前食过既一间泰式餐厅。希望疫情过去之后可以马上去食多一次!/米芝莲海南鸡饭 💰90 8⃣️分无论系菜单或者门口都见到佢地推介依款皇牌菜!点可以唔叫呢?鸡一入口软嫩而且柔滑,鸡油唔会话令你觉得太腻,反而锁住肉质既鲜味。配搭专用既海南鸡酱汁,提升海南鸡嘅味道去到一个极之。配埋鸡油香饭,我不行了。/泰式卤水猪髀饭 💰88 8⃣️分猪髀好入味,份量都格外地多,好满足。软嫰既口感同时肥瘦适中,所以就算食完都唔会觉得腻。佢哋会配埋特色嘅专用酱汁令到猪髀口感变得酸酸甜甜更开胃。/串烧鸡肉 7⃣️点5⃣️分鸡肉肥美,唔干涩。细细份但系几高质。/香叶包鸡 7⃣️点5⃣️分香叶味好浓郁,未食就已经闻到香味。鸡肉充分地吸晒香叶嘅味道,食落都几小清新。/泰式奶茶 7⃣️点5⃣️分比起传统泰式奶茶会冇咁甜,啱晒成日少甜既你。/椰汁糕 7⃣️点5⃣️分食完咁多浓郁入味既菜式,又系小清新菜式登场既时候。食完好透心凉。
米芝莲海南鸡饭 💰90 8⃣️分

泰式卤水猪髀饭 💰88 8⃣️分

串烧鸡肉 7⃣️点5⃣️分
鸡肉肥美,唔干涩。细细份但系几高质。

香叶包鸡 7⃣️点5⃣️分
泰式奶茶 7⃣️点5⃣️分
比起传统泰式奶茶会冇咁甜,啱晒成日少甜既你。

椰汁糕 7⃣️点5⃣️分