2021-04-20
好耐冇去泰國,今日突然之間個泰國癮又出返嚟!即係捉埋老公同寶寶們陪我去屋企附近搵間泰國嘢食食dinner,點知行行下,老公又話佢想食清新啲,想食越南野。諗來諗去之後,最後我哋就行咗嚟嘉咸街嘅呢間泰越港菜,貪佢又有泰國野,又有越南野,實現雙重願望.泰式酸辣無骨鳳爪$48:酸酸辣辣嘅無骨鳳爪$48來講,佢個份量都幾多,我同老公都食得好爽,小朋友就唔太啱食,得個睇字,不過唔緊要,爸爸媽媽食完之後再叫正嘢俾佢哋😛我哋自己enjoy完,就叫咗佢哋兩個鍾意椰汁芒果糯米飯$68,呢個芒果糯米飯就正啦,因為呢個芒果糯米飯有三隻顏色,分別係糯米(白色)紫糯米、同綠色嘅斑斕糯米飯,而且啲芒果仲擺到花形咁,超級靚,小朋友好鍾意,食落香香甜甜,椰汁味好重,係大人細路都啱食嘅食物,亦都解咗唔少我嘅泰國癮。.食完芒果糯米飯之後,佢哋又嘈住話要飲龍眼冰,龍眼冰都算健康嘅飲品,所以我就下佢哋叫咗比佢哋飲,點知叫完之後結果我自己仲鍾意飲,因為呢一個龍眼冰唔係好甜,清新之餘,飲得冇咁內疚,感覺應該唔會太肥,我鍾意。.主食方面我哋就叫咗越式涼拌豬扒撈檬$58,啲豬扒好香脆,上面仲有蘿蔔絲花生碎等等,食落去味道好豐富,而且好
泰式酸辣無骨鳳爪$48:
主食方面我哋就叫咗越式涼拌豬扒撈檬$58,啲豬扒好香脆,上面仲有蘿蔔絲花生碎等等,食落去味道好豐富,而且好清新,酸酸地嘅越式魚露好開胃,老公同小朋友都好鍾意。