🐔泰式烧鸡(半只) $188望落去烧得好香 金黄色既鸡皮 好吸引🤤但入口就还好 唔太香🤣抵赞系鸡肉嫩滑~2位小编一致认为唔点泰式酸辣醤仲好味D🤣依个烧鸡系餐厅推介 所以我哋都抱著期望 但最后就有小小失望啦~🐮梛香黄咖喱牛 $148 梛香味好浓 牛肉唔韧 入面除左牛肉仲有薯仔同洋葱 都算丰富 虽然佢menu有一只辣椒仔🌶️ 但连唔食得辣嘅小编J都觉得一D都唔辣 岩晒唔食得辣嘅朋友👍🏻 如果钟意食辣嘅朋友 可以试下有三只辣椒仔嘅青咖喱🌶️🌶️🌶️ 🍲粉丝杂菜煲 $138 So Surprise🤩 小编们叫呢个菜系为左解腻的 但点知我地真系surprise左🤣 杂菜煲落左少少醋同蒜 粉丝沾满晒D汁 劲香口 泰式生胡椒炒青口 $168 2位小编一致同意不论摆盘定味道都同大排档食既好似🤣 胡椒盖过青口本身既鲜味 都几惹味既 不过不失啦hahaha 🫓烤薄饼 $38 Dim 咖喱好好味(小编W 这个有甚么特点 hahaha,不会写)(Exac7ly) 🍞蒜蓉包 $38 好脆 好脆 好脆 重要的事说三次! Dim咖喱好好味 唔Dim咖喱都一样禁好味呢~ 🥭芒果沙冰 $68 最爱饮野嘅小编J未到餐厅 未睇me

🐔泰式烧鸡(半只) $188
望落去烧得好香 金黄色既鸡皮 好吸引🤤
但入口就还好 唔太香🤣
抵赞系鸡肉嫩滑~
2位小编一致认为唔点泰式酸辣醤仲好味D🤣

🐔泰式烧鸡(半只)

🐮梛香黄咖喱牛 $148

都几惹味既 不过不失啦hahaha
泰式生胡椒炒青口

🫓烤薄饼 $38

🍞蒜蓉包 $38
好脆 好脆 好脆 重要的事说三次!
Dim咖喱好好味 唔Dim咖喱都一样禁好味呢~
🍞蒜蓉包

🥭芒果沙冰 $68
最爱饮野嘅小编J未到餐厅 未睇menu就已经谂定要叫芒果沙冰😂
黎到真系觉得冇叫错 因为芒果味好fresh
同埋比想像中大杯好多 陪我食晒成餐都冇问题。
最重要系 佢摆设好靓 打卡真。的。一。流。🤤

🥥梛青 $58
对小编W嚟讲食泰菜必要有椰青!!!
椰青又大又十分清甜!! 而且梛肉都好易刮~
入口滑捋捋 正啊!!!

小编J认证:小编W真系食到个梛青烂晒......😯

[指数以🤍🤍🤍🤍🤍为最高]
味道指数:🤍🤍🤍🤍
环境指数:🤍🤍🤍🤍🤍
服务质素:🤍🤍🤍🤍
食回头草指数:🤍🤍🤍🤍🤍

💡饮食情报💡
一定要坐 Outdoor ~大海配佳肴真系无得顶,所以如果大家想假日去而且坐户外位 记得提前预约~ 泰道 (西贡) 西贡大网仔路沙下村9号地舖

2022-03-20