今日本身系四少爷我七年先一度既运动日 , 全男班由大水坑来回大埔海滨公园超攰 , 之后友人S早前己经打左电话Book左呢间试下 , 6点左右交车山长水远由大水坑转大围转九龙塘转旺角转佐敦 , 食完我真的想说粗口 , 7点02分去到 , 冇人企出面 , 唔理啦 , 超攰 , 坐左系佢出面果两行sofa到等佢地有人出黎 , 等到07分先出黎 , 然而入面真系多空枱到呢.... 唔紧要啦 , 真支力既时候真系唔谂过呢d野 , 入到去 , 坐低 , 友人s早前print左张 泰式明炉鱼既优惠劵 , 唔理了 , 写刺身写野饮先啦唔该 , 写完顺手比埋「鱼劵」佢 , 咁第一样野黎既竟然就系鱼 , 不过食开泰野既评友都知多数佢系生既咁样拎上黎 , 之后下面揾个炉煮佢嫁啦 , 咁煮啦等啦 , 到条鱼熟 , 刺身先黎「哗~好吸引呀」发梦啦你 , 第一个刺身佢系有张特别d既纸黎比你填 , 我记得张纸上面有个(like)既印仔 , 不过食完之后真系唔多久like)啰 先讲条鱼先 , 好辣 , 不过四少爷我最爱食辣 , 依个真系唔错 , 佢有D菜系面 , 我就专夹佢D菜加佢上面D酱 , 辣得够过引既依下真系

之后友人S早前己经打左电话Book左呢间试下 ,
6点左右交车山长水远由大水坑转大围转九龙塘转旺角转佐敦 ,
食完我真的想说粗口 ,

等到07分先出黎 , 然而入面真系多空枱到呢....
唔紧要啦 , 真支力既时候真系唔谂过呢d野 ,
唔理了 , 写刺身写野饮先啦唔该 ,
写完顺手比埋「鱼劵」佢 ,
咁第一样野黎既竟然就系鱼 ,
咁煮啦等啦 , 到条鱼熟 , 刺身先黎
「哗~好吸引呀」发梦啦你 ,
第一个刺身佢系有张特别d既纸黎比你填 ,
我记得张纸上面有个(like)既印仔 ,
不过食完之后真系唔多久like)啰

佢有D菜系面 , 我就专夹佢D菜加佢上面D酱 , 辣得够过引既依下真系 ,

不过之后到讲刺身
第一轮刺身包括有 三文鱼 , 螺肉 , 吞拿鱼 , 甜虾 , 好似系鲍片 , 希灵鱼 , 同埋图中三文角同吞拿鱼中间下面既唔记得咩鱼
首先三文鱼 , 一般 , 真系好一般 , 同你出面$3一件三文鱼寿司果d三文鱼差唔多 ,
螺肉 , 一般 , 唔多讲 , 总之放得入口 ,
吞拿鱼 , 其实去得放题你都唔好谂住有好食既吞拿鱼 , 不过呢个真系好难食 ,
甜虾 , 都ok , 我最钟意食佢个头 , 不过只有第一次佢有比头,之后冇了q_q
好似系鲍片 , 点解好似系呢 , 因为我唔知佢地叫左d咩 , 但系呢个有鲍片味 , 都叫做食得落口 ,
希灵鱼 , 大路野 , BJ4 ,
唔记得咩鱼 , 好大阵雪味 , 雪味丰富 , 我要食雪我自己回家食唔好!?

刺身插完 , 到服务先
咁辣完啦 , 之后其间我叫左两次野饮 , 佢涷野好快到 ,
但系热饮佢就要等12MIN先到 ,
其间我问过其中一个后生 , 都唔算后生既金毛侍应 ,
「唔该 , 我地叫左两杯热菜蜜呢 , 等左好耐都仲未到呀 , 麻烦你可唔可以帮我地睇睇呀」果阵我地D涷柠茶都饮完了 ,
「你等下啦」之后走左 , 哦 ,
点解我黎食野消费 , 好似变左黎乞食咁既?
你话我问侯你 , 叉叉你 , 你咁回我 , 我都抵死丫 ,
我好声好气问你 , 你咁黎答我 , 难道我前世跟你全家有仇而我今世唔知?
ok , f....f.......f..................fine !~
fine都唔紧要 , 咁d野你都起码收下丫 , 全场二小时 , 收左4次野 ,
你睇只系其中二个人饮完既杯 , 都可以咁样层层叠 , 真系不知所谓

之后 , 到串烧同岘 ,
串烧我几钟意食 , 不过其实真系好一般 ,
岘 , 四少爷我唔系太食呢味野 , 但系佢个味真系唔错 ,

一口牛
推介美食!?
热门选择!?
老实讲佢d牛只系大家乐平时卖开既梳打粉牛 ,
姐系揾d梳打粉发到佢大一大 , 但系就比梳打粉"那"到佢乜味都冇 ,
真系当我睇到某d食评 , 真系令我不禁怀疑 ,
系我今日当黑 , 定系有人请枪手 ,
不过一口牛入面既翠肉瓜都叫不过不失 ,
咕噜肉 , 涷嫁㖞!?
唔熟嫁㖞 ,
见红嫁㖞 ,
你冇野呀你?
想减肥既可以食 , 我仲肚痛紧 ,
最后成碟冇人食

之后果一个钟头 , 我地除左食左一次叫12件黎得6年既刺身 同埋d好难食既火灸 and好难食既芝麻骨之外 , 都只系系到狂等佢地miss单 ,
因为等紧果阵 , 有个女性朋友打黎 , 所以我就r水吹吹左17分钟 , 吹到咁上下既时候 ,
有个可爱女侍应妹妹走黎同我地讲 last order ,
我听到呢句之后我就唔理电话中温柔的那位 ,
一野就ban埋去个妹妹到 , 依家谂起我都觉得我自己过份
「last order?唔好意思 , 我地入左n咁多样野 , 你一样都冇黎 , 如果你miss左我地d单 , 而我地又唔落既 , 咁我地咪真系last? 如果我地再落 , 你地又黎返咪大镬 , 唔该你地check到底系咪miss晒我地d野之后再覆返我 , 我地先last order 啦」 ,

咁当然冇覆啦 , 我继续电话 ,
电左一阵 , 收线 , 我就已经见到其他人已经密谋last d 咩 ,
讲返火灸同芝麻骨先 ,
我地叫左火灸三文鱼 , 火灸吞拿鱼 , 同埋鳗鱼寿c
佢难食就难食在 , 佢又系涷嫁 ,
涷都唔紧要 , 最重要佢上面d沙律酱都冇味嫁 ,
真系我真系冇食开咁难食既火灸 , 旺角吉寿都已经叫差嫁啦 , 呢间仲青出于蓝 ,
真系 fine
芝麻骨 , 同样梳打粉肉 , 见上面一口牛解
ok , 密谋完之后 ,
我唔知佢地真系饿到咩咁堑左咁多 ,
定系真系佢地玩野一次过出 ,
图中所见就系佢地last order出既野 ,
另加一个炒饭 , 6件刺身 (怪我啰 , 我黎乞食啰 , 多谢你比6件我啰 , 我写左12件啰)
同埋炒岘 , 仲有猪颈肉 ,
讲返猪颈肉 , 都叫做唔错 ,
但系佢冇汁点既...

仲有甜品
佢个甜品纸上面写 「蓝妹芝士旦糕」,
我仲谂紧「依~用蓝妹黎做芝士蛋糕 , 试下先」
结果黎就黎左「蓝莓芝士蛋糕」,
你地间铺洗唔洗揾「最紧要正字」黎帮手执执?
讲返蛋糕 , 多数不过不失 ,
不过图中面既红豆 ,
图右上果件七彩咁既野 ,
真系好难食 ,

是次消费每人196.8
keep单累积消费满2000蚊 ,
d单可以当100蚊用 ,
我掉左了 ,
下面5楼果间板烧郎都系佢地的 ,
各位评友可以去试下 ,
当然出左事记得openrice下 ,
依家我去楼下7仔睇下有冇喇叭牌买先 2013-01-20 上午12:52
题外话/补充资料: 都系果句 , 8张相真系太小,,,, 我次次都影成10几张..... 样样都想讲....
2013-01-19