2019-08-14
一睇标题就知道我有几热爱呢间餐厅啦话说呢间餐厅我已经食左好几年。餐厅环境好简陋,服务态度真系好差,(以前净系可以落一次单,唔俾加单。不过依家已经改善左)而且每次嚟食都最少要排一个钟头队或以上。如果电话订佐枱会可以快少少入座。但系人总系犯贱嘅,明知都会继续排队🤣因为真系太岩我口味,而且价钱十分合理❗️今次我约左三个朋友一齐去食,因为可以叫多啲野食冬阴公汤啲虾好大只,仲有膏嘅😍味道酸辣均衡。我觉得个汤系有啲辣嘅,所以我次次都叫小辣,易入口啲。泰式生虾刺身呢个系例牌一定要叫嘅❗️啲虾头炸埋俾你食,脆卟卟好惹味虾身都几大只,爽口泰式凤爪沙律朋友想食叫嘅,本人就麻麻地凤爪。炸虾饼份量都几多,炸得好香口好好味。香芒炸侧鱼推荐❗️师傅将全部鱼肉起片然后再炸,再配上以酸辣汁拌好的青芒,十分开胃。青芒可以当成沙律咁食。而炸好的鱼片不带骨,完全可以大口大口吃下😋泰式烧牛肉推荐❗️牛味都几重,啲边烧得有少少焦香😋睇相都知道烧得一啲都唔老,刚刚好仲好juice。泰式烧猪颈肉呢个都烧得好好,好香口,肉质弹牙。生菜包又系一个大份夹抵食嘅𩠌。泰式虾酱炒饭试过佢其他嘅炒饭/河,但个人都系觉得呢个比较好食。依家捻番都觉得我地四
话说呢间餐厅我已经食左好几年。
如果电话订佐枱会可以快少少入座。
但系人总系犯贱嘅,明知都会继续排队🤣
因为真系太岩我口味,而且价钱十分合理❗️
今次我约左三个朋友一齐去食,因为可以叫多啲野食
冬阴公汤
啲虾好大只,仲有膏嘅😍
味道酸辣均衡。
我觉得个汤系有啲辣嘅,所以我次次都叫小辣,易入口啲。
泰式生虾刺身
呢个系例牌一定要叫嘅❗️
啲虾头炸埋俾你食,脆卟卟好惹味
虾身都几大只,爽口
泰式凤爪沙律
朋友想食叫嘅,本人就麻麻地凤爪。
炸虾饼
份量都几多,炸得好香口好好味。
香芒炸侧鱼
推荐❗️
泰式烧牛肉
推荐❗️
牛味都几重,啲边烧得有少少焦香😋
睇相都知道烧得一啲都唔老,刚刚好仲好juice。
泰式烧猪颈肉
呢个都烧得好好,好香口,肉质弹牙。
生菜包
又系一个大份夹抵食嘅𩠌。
泰式虾酱炒饭
试过佢其他嘅炒饭/河,但个人都系觉得呢个比较好食。
依家捻番都觉得我地四个女仔点解可以叫咁多野食🤣
因为样样野我地都好想试啲🙈