2021-09-29 26 浏览
之前一直bookmark咗屯门置乐呢一间泰式香蕉煎饼🤤之前去亲泰国夜市见到都会必食去唔到泰国去住泰小子止瘾😂😂拣咗Nutella榛子酱香蕉煎饼🥞+饮品(因为朱古力酱配香蕉永远都系绝配😂)本身谂住饮泰式奶茶,不过经过服务员哥哥介绍佢哋嘅芒果同埋西瓜沙冰嘅生果都系拣每日最新鲜嘅即制❤️而且只会加好少糖 尽量保留返原有生果嘅甜味所以之后拣咗芒果沙冰😋等咗大概5分钟左右佢哋好有礼貌咁先俾咗杯芒果沙冰我哋饮住等,因为个榛子香蕉煎饼系即叫即整,个芒果沙冰绝对有惊喜😍饮落真系好有新鲜芒果嘅味道😋呢种味道完全令我谂起去东南亚旅行嘅感觉而且我本身好怕饮呢一类生果特饮会有好假嘅味道呢个完全冇,而且个甜度系我好喜欢的 等咗唔使10分钟,Nutella 榛子酱香蕉煎饼到❤️急不及待放入口,热辣辣同埋脆口❤️榛子朱古力酱加埋入边嘅香蕉蓉馅料嘅份量同味道我觉得啱啱好!一啖一口好满足加埋杯沙冰,觉得自己去咗泰国夜市一样❤️虽然只系卖泰式煎饼同饮品嘅小店,但系食得出佢哋好有心机去整同埋有一股热诚喺度🙂有时去食嘢,除咗食物味道好会觉得性价比高之外,其实员工嘅热诚同埋礼貌往往都系额外加分嘅地方:)下次返嚟买埋泰式奶茶先😂🙂
去唔到泰国去住泰小子止瘾😂😂
拣咗Nutella榛子酱香蕉煎饼🥞+饮品
(因为朱古力酱配香蕉永远都系绝配😂)
本身谂住饮泰式奶茶,不过经过服务员哥哥介绍
尽量保留返原有生果嘅甜味
所以之后拣咗芒果沙冰😋

饮落真系好有新鲜芒果嘅味道😋
呢种味道完全令我谂起去东南亚旅行嘅感觉
而且我本身好怕饮呢一类生果特饮会有好假嘅味道
呢个完全冇,而且个甜度系我好喜欢的

等咗唔使10分钟,Nutella 榛子酱香蕉煎饼到❤️
急不及待放入口,热辣辣同埋脆口❤️
下次返嚟买埋泰式奶茶先😂🙂
2021-09-29