2024-01-21 21 浏览
🌿好耐冇同猪生食泰国菜, 呢晚突登过嚟元朗食呢间特色泰菜😇 餐厅好有泰国style风情, 仲有长期播泰国歌手嘅mv, 真系好有feel啊!!! .我哋嗌咗:🔸️ 泰式炸蚝 $198🔸️ 沙嗲猪&牛 6串 $108🔸️ 泰式炒金边粉 $128🔸️ 马拉盏炒通菜 $78🔸️ 咸柠7up $38炸蚝系店员特别推介俾我哋食架, 冇谂过系大大只四只, 佢炸完唔油, 配埋店舖特色秘制配料, 包住生菜食好fresh😙~ 沙嗲6串放咗系啤酒杯内, 食时加配迷迭香同好有花生酱嘅沙嗲汁系超正! 而且佢嘅肉系好嫩滑, 唔似平时系出面食嘅沙嗲咁干身, 大赞🫡 金边粉上碟时好吸引, 冇谂到中间会插住一串大虾, 份量够多, 仲炒得有镬气~ 侧边仲有砂糖, 辣椒粉, 花生碎同芽菜~ 最后唔少得食泰菜必嗌嘅马拉盏炒通菜!!! 好满足🥰 值得一提嘅系佢哋𩠌菜配搭嘅香草都系自家制有机架🌿 食得够哂健康.📌薄荷叶泰国菜元朗安骏里2号怡康大厦地下12-13号舖.#hkig #hkfoodie #foodporn #foodphotography #likesforlike #instalike #followforfollowback
🌿
🔸️ 马拉盏炒通菜 $78
🔸️ 咸柠7up $38
📌薄荷叶泰国菜
元朗安骏里2号怡康大厦地下12-13号舖
#hkig #hkfoodie #foodporn #foodphotography #likesforlike #instalike #followforfollowback #yuenlong #thai #thaifood