2023-09-08 77 浏览
荃湾不嬲多嘢食,越来越多靓装修嘅餐厅,今次就试吓呢间新开嘅泰国餐厅,夜晚时段排晒长龙,等咗一阵先入得去⏩入边装修颜色配搭好舒服,如果有得坐窗边位打卡更加靓👏🏼睇返餐牌食物选择好多,连雪糕甜品沙冰都有🤭选择困难症之下,拣咗几款最想食嘅,亦都系店舖必食推介~蜂蜜酱烤猪颈肉猪颈肉肥瘦均匀,我最惊食到太多嘅肥猪肉,呢只恰到好处,烧到颜色色泽好吸引,有少少微焦,味道赞赞👍🏼烤金菠萝虎虾蟹肉炒饭一上菜已经觉得哗好大碟😳一大旧菠萝放伴碟,又有虎虾又有蟹肉好丰富,食菠萝炒饭最惊啲菠萝太酸影响个饭嘅味道,呢款味道好鲜甜果然系必食之一🤭香茅猪扒汤河本身怕份量唔够,两个人食都要叫多一个汤河😂香茅猪扒肉质松软,有少少厚度非常好味😋呢款汤河望落去有少少似港式,竟然有豆卜做配料~ 米网虾春卷$58有四件,入面包住大大只虾,外皮炸得好脆,一定要配甜酸酱👍🏼冇嗌嘢饮就系为咗留肚叫甜品😌嗌咗两款: 鲜奶油蜂蜜丹麦吐司 & 芒果糯米饭雪糕平时食嘅面包砖吐司都系普通方包,呢度竟然系丹麦方包,好香😍当芒果糯米饭遇上雪糕会系咩效果?就系香香甜甜酸酸烟烟靭靭嘅口感😍大推介~

蜂蜜酱烤猪颈肉

烤金菠萝虎虾蟹肉炒饭
一上菜已经觉得哗好大碟😳

香茅猪扒汤河
呢款汤河望落去有少少似港式,竟然有豆卜做配料~

米网虾春卷

冇嗌嘢饮就系为咗留肚叫甜品😌
嗌咗两款: 鲜奶油蜂蜜丹麦吐司 & 芒果糯米饭雪糕

平时食嘅面包砖吐司都系普通方包,呢度竟然系丹麦方包,好香😍

2023-09-07