2020-03-19 2409 浏览
同朋友黎到将军澳,商场食得多,决定行远少少大概5至10分钟嘅路程,去到河边嘅食肆,感觉环境较为高档,重点系有河景。可以拣坐户外或室内,人多嘅关系我哋获安排坐室内。通菜 (⭐⭐⭐⭐⭐)因为想叫返啲健康野,所以点咗蔬菜。通菜有唔同嘅味道可以选择,例如泰式、马拉盏。选左马拉盏,分量都唔少,辣度适中,食落都几爽。蟹肉炒粉丝 (⭐⭐⭐⭐⭐)因为出面泰式餐厅少啲呢款,所以特登点咗。有啲蛋花、蟹肉、芽菜,配落粉丝度,口感层次丰富,几香,加少少辣椒油就更加正。泰式串烧拼盘 (⭐⭐⭐⭐💢)有小同大拼盘,因为相差20蚊,所以点咗大。原来仲有猪颈肉,猪颈肉值得一试。串烧有牛猪鸡各两,仲有两款酱汁可以拣。青咖哩 (⭐⭐⭐⭐⭐)因为朋友好耐冇食咖哩,所以拣咗呢味菜。入面有薯仔、茄子,唔算好辣,啲汁配饭系绝配。最后仲有两款泰式饮品,分别系三色冰同埋龙眼冰,非常满足。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~泰COOL 将军澳唐俊街21号翩汇坊地下G25号舖推介菜式:蟹肉炒粉丝、通菜👍🏻户外景致👍🏻口感丰富👍🏻款式颇多

通菜 (⭐⭐⭐⭐⭐)
通菜

蟹肉炒粉丝 (⭐⭐⭐⭐⭐)
蟹肉炒粉丝

泰式串烧拼盘 (⭐⭐⭐⭐💢)
串烧拼盘

青咖哩 (⭐⭐⭐⭐⭐)
青咖哩鸡

最后仲有两款泰式饮品,分别系三色冰同埋龙眼冰,非常满足。
饮品

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
泰COOL 将军澳唐俊街21号翩汇坊地下G25号舖

推介菜式:蟹肉炒粉丝、通菜

👍🏻户外景致
👍🏻口感丰富