2022-01-01
自从地瓜湾地铁站落成后,令到交通方便左好多,只而要20分钟既车程就可以踏入喱个充满旧香港风情的九龙城区,九龙城除左来按摩之外,推介大家来喱间充满禅意既咖啡小店休息一下,来一个伪日本神社修行之旅😂想不到在旧区既九龙寨城有间咁有特色既咖啡店,咖啡店整体给人放松舒适的感觉,入到来好似时间在停止,好relax 😴灰色既水泥墙配上木椅,好像在凉亭乘凉的感觉,小店入面仲有个位摆左个庭园造景,它展现的不只是外在的景观美学,更是一种心灵上的不强求而顺其自然的「删减」哲学,如果不是假日来可以好好享受,坐禅冥想的感觉这是差不多打烊时拍的,原本超多人,我觉得店员做得好好既系佢唔会吹你埋单叫野食,亦唔会因为出面好多人排队而比脸色你睇,入到去你会觉得好放松,走廊好阔落,唔会好似d连锁餐厅用尽任何角落都要摆张枱来做生意,非常建议大家来禅修一下🤩White Latte $50咖啡味好香浓,上层奶很丰厚,口感香滑,好饮既但价钱贵左小小😜Homemade Tiramisu $60喱个号称系全香港最好食既提拉米苏,唔...佢果个蛋糕好细腻软滑,入口即溶,好creamy,外层个朱古力粉带小小微苦,蛋糕入面个底甜甜哋,口感丰
想不到在旧区既九龙寨城有间咁有特色既咖啡店,
White Latte $50
Homemade Tiramisu $60
喱个号称系全香港最好食既提拉米苏,唔...佢果个蛋糕好细腻软滑,入口即溶,好creamy,外层个朱古力粉带小小微苦,蛋糕入面个底甜甜哋,口感丰富,一层一层都有唔同既味道,真系几好食,暂时未食过一间好食过佢,真心推介!