2022-10-03 239 浏览
之前就有见过唔少人去尼间湾仔嘅酒吧打卡✨觉得佢装修非常特别,粉红色嘅霓虹灯门口,门口有好几部洗衣机,似足洗衣店!同朋友两个人嗌左两杯酒🍻主要都系想倾下计一杯系1664 blanc🍺啤酒饮落十分顺口、清爽,唔会有好重苦涩味,易入口👍🏻而且仲大大杯🤩啱晒想坐低慢慢饮 慢慢倾计嘅朋友另一杯叫Bourbon Whiskey🥃听讲系Bartender 佢独门调制嘅酒~用左利口酒Aperol、苦艾酒dry vermouth、血橙、蛋白去调制🥃饮落酸酸地,配合whiskey独有嘅苦涩味,并唔会十分违和👍🏻反而恰到好处整体黎讲 2杯酒嘅性价比都非常高,味道亦都十分独特当选择困难症发作时 Bartender 会比建议你/向你介绍唔同种类嘅酒,十分好客!再加上酒吧装修非常特别🥳打卡绝对一流💕饮酒同朋友聚一聚嘅同时 又可以影到一辑靓靓嘅相真系非常好啊!
之前就有见过唔少人去尼间湾仔嘅酒吧打卡✨

同朋友两个人嗌左两杯酒🍻主要都系想倾下计