今日系铜锣湾想食台湾卤味,去到门口目测成几十人排队决定放弃😢对面开左间新式茶记都有啲人气同价钱ok就入左黎食。.铺头都几新装修同光猛,晚市有小菜/小炒/铁板等主食。我地叫左两个小菜,跟餐送白饭、例汤,冻饮加+3 。 .🍴鬼马生炒骨$88$88生炒骨仲有干冰上碟,感觉良好,摆左一阵仲出烟,打卡一流,鬼马生炒骨既由来原来系加左油炸鬼👍🏻又估唔到炸得脆卜卜既油炸鬼,加左个酸甜汁一样咁脆同好夹。.🍴八珍豆腐煲$88简单又多𩠌既茶记菜式,有无镬气都几睇个厨师,上碟时滋滋声,豆腐薄皮即炸,其他配料不过不失。.🍴洛奇石窝脆米炒饭$88睇Menu个名咁特别,石窝脆米炒饭足料,有瑶柱丝、香葱、芥兰粒、虾、鸡肉粒、蛋、冬菇,炒饭本身够干身唔油,加上临尾加左脆米一齐炒,用石窝既最大好处系一直保持个热度✔️.晚市黎讲$8x包饭、汤、饮品,就算有个餐加特饮龙凤柠乐都系+8,系铜锣湾黎讲都无咩得输,加上地理位置方便,所以茶记黎讲都真系算几旺🤭
🍴鬼马生炒骨$88
鬼马生炒骨