2017-06-06 1449 浏览
之前同事带我黎食过,今次就由我带朋友黎食啦,记得第一次黎时,见到门口完全估唔到会系间食泰国菜嘅餐厅,真系会吓亲,感觉似私房菜咁,但系系泰菜版嘅私房菜,所以好想带朋友黎比佢感受吓,讲返间餐厅啦,入到去会觉得好旧咁,应该都开咗一段日子,望落去似系家庭式经营,上上下下都似系一家人,招呼当然唔似出面啲餐厅咁好,但都唔算好差,不过不失啦,衞生方面我觉得都尚算可以,又未到大排档个啲咁差,但一定唔系高级餐厅咁架啦,到食物啦,可能我食得少泰国菜,我觉得依度嘅生虾刺身几好食,啲虾都几新鲜,虾上面啲酱汁好衬啲虾,同埋几特别嘅,就系佢会另外炸埋个虾头比你,我依其他地方未试过嘅,个冬阴功汤都几足料,几够味,炒菜就普通啲啦,无咩特别,仲有叫咗个肉碎炒饭,个炒饭就比我预其中差些少,感觉唔系好够味道,之前黎食嘅虾糕炒饭就好过依个,再叫嘅话就唔会叫肉碎炒饭啦,总括黎讲都算系间唔错嘅泰国餐厅黎嘅。ps : 依度地方比较偏僻,我同朋友黎系揸车,附近要行10分钟左右先会有轻铁站同巴士站,唔熟路就会比较难揾些少。铺头门口。。。生虾刺身 & 炸虾头肉碎炒饭

铺头门口。。。

生虾刺身 & 炸虾头