2007-09-10
打电话去订位,接电话位小姐向我解释,坐sushi bar有minimum charge-$500,心想"咁得意既.....但系向客人讲明白先都系好既!" 是晚点了一瓶李白,720ml,辛口Sashimi要了:石螺- 超鲜,(因为之前仲游紧)但系对我黎讲太硬,味道系好浓,UniKing食晒.秋刀鱼- 好好好肥美!但系见到个师傅准备既时候,拔鱼骨拔得好唔温柔下,令到件件上碟时都唔系好靓@@新鲜live Uni - 卖剩一个,正常味道,较舜于见城既live uni象拔- 一条活生生由缸攞出黎,切法系我好钟意既条状,好口感好味!Shima aji - 好新鲜花竹虾- 好好笑,上碟时见到条尾仲郁紧,我同UniKing都九秒九咬完吞落肚,惊佢反抗时feel到佢郁郁下咁.....爽!甜!同见城一样,有好多日本人光顾,师傅都系日本人,要靠服务员传话. 是晚有个小插曲!当我地见到其中一个师傅准备紧条秋刀既时候,我同UniKing即刻好惊咁叫服务员同佢讲我地绝对唔想食秋刀呢类咁重味既鱼先.但系个师傅既答案系佢会全部六样刺身一齐上.UniKing同佢讲得好清楚我地想逐样逐样上,服务员应左话明白.点知到最后,
是晚点了一瓶李白,720ml,辛口
Sashimi要了:
Shima aji - 好新鲜
同见城一样,有好多日本人光顾,师傅都系日本人,要靠服务员传话. 是晚有个小插曲!当我地见到其中一个师傅准备紧条秋刀既时候,我同UniKing即刻好惊咁叫服务员同佢讲我地绝对唔想食秋刀呢类咁重味既鱼先.但系个师傅既答案系佢会全部六样刺身一齐上.UniKing同佢讲得好清楚我地想逐样逐样上,服务员应左话明白.点知到最后,个师傅竟然叫个服务员问我地"放埋秋刀落去同其他鱼度好嘛?"其实个服务员都矛传达到我地既意思啰!咁我见都做好晒咯,咪话好啰.....都有d无奈!UniKing好好奇咁话,"mut坐sushi bar唔系慢慢逐样上架meh?????"咪系啰!唉.....下次唯有逐样叫
由于一次过上,我同UniKing好快就好饱luu,食鱼生食得太快就好易"漏"左.
食物好有质素,地方有booth不错,唯服务仍有进步空间!希望下次会有改善!