2009-11-06
听人讲话活虾刺身好出名,我就记得我5年前去食过一次,真系好好味,所以今次就同成班同事去再试一次。8个人点咗8个𩠌:活虾刺身:真系好失望!一睇啲虾就唔新鲜,系死白色嘅,唔似佢张相咁系少少透明,我记得我5年前食嘅都唔系咁,摸埋装虾只碟,系冻嘅,分明啲虾系隔夜卖唔晒,之后就整定一碟碟放落雪柜雪住等第二日卖。本来我想出声,但系我同事一对筷子就夹咗嚟食,搞到我唔出得声话换;椰青焗饭:感觉好香,都几好食,但系就觉得湿咗啲;泰式牛肉炒河:我地问个老细话有啲乜嘢炒嘢食系辣嘅,佢介绍咗呢个,但系食落唔单只唔辣,仲要冇乜味;大拼盘:我只系食咗虾饼同埋香叶包鸡(因为每样只有6件,我地有8个人),两样都几好味,由其是系虾饼,即炸热辣辣好好味;蟹膏炒大头虾:呢个都OK,但系就油咗啲,食完成咀都系油;大冬荫公汤:足料,酸辣适中,唔错;泰式凤爪:唔错。如果泰国餐厅做呢个都做得唔好,就执咗佢好过!佢送咗个生菜包拼盘,但系生菜得几片,都唔够包嘢食,不过送嘅嘢冇得要求咁多,味道都还可以啦。我觉得佢地有啲食物做得唔够灵活,好似拼盘同埋串烧,佢一SET串烧同埋大拼盘系每样6件,我问佢如果加多两支可唔可以,佢话唔得,一叫就要成
8个人点咗8个𩠌:
椰青焗饭:感觉好香,都几好食,但系就觉得湿咗啲;
蟹膏炒大头虾:呢个都OK,但系就油咗啲,食完成咀都系油;
大冬荫公汤:足料,酸辣适中,唔错;
我觉得佢地有啲食物做得唔够灵活,好似拼盘同埋串烧,佢一SET串烧同埋大拼盘系每样6件,我问佢如果加多两支可唔可以,佢话唔得,一叫就要成SET,但系要2 SET又太多,我觉得如果可以加钱加多两支咁就最好。