2019-08-14 38 浏览
呢间旺角楼上cafe,睇落地方唔大,但每个卡位阔落,坐得舒服又有得玩下board game,都几有家的感觉。如果叫派对套餐,餐厅仲会因为人数安排返相应食物份量,相当贴心。由于当日同行一共有5个人,所以我地都倾向拣派对套餐,可以开心share食物。「Party A套餐」-沙律:田园沙律(日式芝麻酱)沙律清爽新鲜,捞埋芝麻酱好正,沙律有栗米粒、蕃茄仔,配料算丰富。-小食:美式脆薯角好热气又好邪恶呀,炸到好热辣辣,咬落香脆富薯香。-小食拼盘(素春卷、日式饺子、盐酥鸡、咖喱角)春卷同咖喱角嘅味道都不错,咖喱角辣度再加强会更治味。好欣赏日式饺子嘅酱汁,酸甜开胃,仲有紫菜丝同木鱼丝,好有日本风味。盐酥鸡都腌得入味,稍嫌鸡件太细块。-主菜:白汁鸡皇饭、烟鸭胸意粉白汁鸡皇饭口感稍嫌腻咗少少,但整体味道都不错。烟鸭胸意粉味道正常,唔算惊喜或有过人之处。-饮品:芒亨(芒果蜂蜜)、荔枝红茶最特别系饮品「芒亨」,有芒果果香之余又带点蜜味,甜润吸引。个人觉得荔枝红茶几清甜,不过有朋友觉得太甜。

「Party A套餐」
-沙律:田园沙律(日式芝麻酱)

-小食:美式脆薯角
好热气又好邪恶呀,炸到好热辣辣,咬落香脆富薯香。

-小食拼盘(素春卷、日式饺子、盐酥鸡、咖喱角)
春卷同咖喱角嘅味道都不错,咖喱角辣度再加强会更治味。
盐酥鸡都腌得入味,稍嫌鸡件太细块。

-主菜:白汁鸡皇饭、烟鸭胸意粉
白汁鸡皇饭口感稍嫌腻咗少少,但整体味道都不错。
烟鸭胸意粉味道正常,唔算惊喜或有过人之处。

-饮品:芒亨(芒果蜂蜜)、荔枝红茶
最特别系饮品「芒亨」,有芒果果香之余又带点蜜味,甜润吸引。
个人觉得荔枝红茶几清甜,不过有朋友觉得太甜。
题外话/补充资料: 当晚一早打算同朋友庆生,所以订位时第一次试下拣埋生日选项,原来系会播生日歌,虽然唔系华丽嘅生日庆祝,但都颇温馨。
2019-07-18
庆祝纪念