2023-03-15
🌕Hello我系Moon🌕早餐同下午茶都食得好,真系莫过于烘焙店买到嘅嘢!😝讲紧嘅就系一啲面包类!🤭啱啱喺香港大学岀站嘅时候,闻到好香好香嘅牛油香味!😌原来系牛角包呀,😛依间嘅牛角包都几岀名🥐不过我净系食过朋友外带俾我嘅朱古力口味,😧估唔到依度仲有咁多口味!🫣我买咗几个,谂住咩都试下!🤣第一啖就献俾我最期待嘅流奶牛角,😝咬落去真系流晒岀嚟!有熔岩流心嘅感觉!🤩依个唔使讲都估到系咩啦!😎芝士法国牛角酥,芝士好似只碟咁,😏垫住个牛角包,打卡都好啱!😜芝士嘅口感脆卜卜,同酥脆嘅牛角包好夹!😉依个焦糖法国牛角酥真系甜品星人最爱,😍佢嘅牛油香同焦糖香相辅相成,😉成个感觉好似食紧甜品咁!😗我知菠萝牛角酥系冇菠萝,但佢外型真系好吸引!😍菠萝牛角酥嘅脆皮口感好特岀,仲特别香!😛最后买咗个吞拿鱼芝士牛角三文治作为是日靓下午茶,☺️吞拿鱼馅配上沙律酱,😍酸甜开胃!🤭🌕最后MoonMoon好满意依间Bakery嘅牛角包,口味多仲好酥脆!坐定定喺度食又得,打包拎返去慢慢叹都得!🌕