2019-09-11
#大陆食品 可以打开 #香港市场,其实都唔系易事🧐 Heytea #喜茶 可算系一个 #奇迹!以我所知 #喜茶 喺 #香港 已经有七、八间分店,#舖位 绝大部份都系喺 #A级商场 里面,而 #小秘书 每次路过都见大排长龙,可想而知佢嘅吸引力有几大💪🏻呢晚食完饭,有人 #自告奋勇 话要请大家饮嘢,我当然 #却之不恭😉 之前试过 #芝芝芒芒🥭,今次就应吓节,试吓新出嘅 #流心奶黄波波冰🥮 虽然预咗要等啫,不过真系耐左啲 💤 我哋行完一转 #超市 再返嚟,依然未到我哋,铺面坐满人😌 幸好揾到个角落可以摆吓袋,但系 #吧枱 上嘅 #用过嘅杯、#纸巾 🧻... 就未见有人清理🧹 环境有啲令人唔自在🤪 讲返杯 #流心奶黄波波冰🥮 好重奶味,而杯入面嘅 #珍珠 就有 #好浓嘅焦糖味道、#QQ 的,虽然真系有啲甜,不过间中试吓新嘢都几得意吖🤩