2024-01-20
走进这家店,首先系受到满满的热情款待,店员面带笑容,热情介绍佢哋嘅招牌蛋糕 "流心巧克力蛋糕"。一打开盒盖,蛋糕卖相就已经攞尽眼球,做得精致得滴,真系好诱人!初一啖试,外皮微微嘅酥脆,一啲都唔硬,轻咬落去就融入嗮巧克力嘅海洋。流心嘅巧克力浆流出嚟,温热嘅感觉配合浓郁香浓嘅巧克力味,简直系绝配!😍然后,我再试下佢哋嘅 "水果挞",一睇就知用咗新鲜嘅水果,啲果粒莹润闪亮,好吸引!底部嘅挞皮香脆得嚟又唔会太厚,啖啖都食到水果同饼底,酸酸甜甜嘅滋味简直系太对味!💥最后,唔可以唔提下佢哋家嘅 "柠檬冻芝士饼",饼身滑嫩,柠檬味正中夏天消暑之选,同埋芝士香味唔会过于浓重,食落去唔会觉得腻口。每一啖都系凉快嘅享受,真系食𠮶刻令人停唔到口啊!🍰总括而言,这家店嘅甜品真系做到外形同味道兼备,而且感觉得到佢哋对每件甜品都用心制作,真心推介俾大家试下!下次有机会,我一定会再黎,寻找更多嘅惊喜!