2017-07-17 92 浏览
今日落左成日雨,湿立立成个人都懒洋洋。好在揾到哩间小cafe坐左一个下午,听住一滴滴既雨声都几日feel。哩间cafe 用左木制既枱櫈同布置,俾人一种和谐既感觉,同朋友又可以静静地倾到计。店员为我地介绍哩杯cranberry cooler。哩杯冻饮有分层既红色好靓,酸酸甜甜夏日消暑,就算出面几热都唔惊啦。哩个炸鱼同出面既好唔同,特别之处就系内夹流心芝士!一切开就流士香浓芝士,鱼肉好滑,最正既系炸粉唔厚。薯条份量都多,哩个食完必回头呀!朋友叫左碟大虾蚬肉意粉,意粉用左龙虾汁煮鲜味度大大提升。意粉煮得刚好,面头既大虾爽口唔错!我地二人饮下食下喺度坐左3个钟,但雨一直冇停过。几时先会出太阳呀!

下午茶
  • 好日特制流心芝士炸鱼薯条