2024-03-07 355 浏览
今日星期日放假,作为香港人,梗系同长辈们去菜楼叹翻杯茶啦,见网上呢间菜楼新开,就嚟左试下🤪极品流沙饱—— 有细个食嘅风味,识食嘅一定知道流沙包系要趁热食,一咬落去,wow奶黄已经涌紧出嚟,太治疗了🫶🏻🫶🏻个皮又薄,真系好好食😋世一流沙饱❣️我仲叫多左笼再食🤣🤣鲜虾腐皮卷——腐皮卷馅料丰富,不仅有弹牙的虾仁、猪肉,咬到中间,仲有马蹄,炸过嘅腐皮卷,外层金黄油润,腐皮酥脆,肉鲜味美😎凉伴鸡丝鹅肠——鹅肠肠厚鲜嫩爽脆,腥味🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️辣度啱啱好,鸡丝仲比左好多添🙆🏻‍♀️烤椒桂花蚌——桂花蚌口感爽口弹牙,味道鲜甜美味,烤完之后仲更加鲜味❗️❗️香煎萝卜糕——外脆内软,仲煎到金黄色,口感酥脆,萝卜丝绵密软糯🤭