餐厅: 龍如酒家
资讯:

2017-04-21 794 浏览
呢个地方我未嚟过,一心只想食海鲜同行吓睇吓,香港食海鲜比较出名嘅地方我都会想试吓,多数都会比较偏远,呢一站嚟到流浮山。嚟到已经系夜晚,好多舖头都闩晒门,我哋随便拣咗间坐低食海鲜。餐厅嘅枱布系绿白色格仔好怀旧,客人唔多,只有几枱,我哋两个人拣咗啲海鲜,另外再叫咗半只鸡,味道唔错但都几细碟,埋单嘅价钱可以接受嘅。半斤虾,虾肉新鲜弹牙,份量有啲少。豉椒炒蛏子,几惹味。蒜茸粉丝蒸扇贝,蒸得唔错,清清哋,粉丝吸晒扇贝鲜味。怕唔够饱叫多半只鸡,鸡肉都几韧,味系够嘅。鲍鱼蒸得唔错。斑仔都蒸得几滑。
半斤虾,虾肉新鲜弹牙,份量有啲少。
豉椒炒蛏子,几惹味
蒜茸粉丝蒸扇贝,蒸得唔错,清清哋,粉丝吸晒扇贝鲜味
怕唔够饱叫多半只鸡,鸡肉都几韧,味系够嘅。
鲍鱼蒸得唔错
斑仔都蒸得几滑