餐厅: 龍如酒家
资讯:

2024-06-13 318 浏览
龙如酒家系朋友介绍,山长水远嚟到流浮山紧系食海鲜 。撇除海鲜嘅质素,其实海鲜新鲜就间间都好食,最主要系食佢哋师傅煮嘢食火喉同调味 。1)豉椒炒蚬唔记得系蚬定花甲,炒得好野味 。干净无沙 。2)龙如脆腩唔记得咗系咪呢个名不过朋友点名话要试佢哋嘅鱼腩,我本身麻麻食鱼,但系佢整得好香口,连骨都可以食埋 。3)姜葱花蟹整体嚟讲佢啲海鲜都好新鲜,唔系水蟹,啲肉都好实净 。4)清蒸陈皮鲍鱼唔系南非鲍,肉质都软熟同滑 。5)椒盐濑尿虾佢地加左大量洋葱,又几好食,调味又唔会过咸 。6)腐乳炒通菜,正常一个炒菜 。本身想点埋佢地豆腐滚汤,不过佢哋当日话豆腐变坏咗所以无缘佢地滚汤 。其实豆腐好容易系出面临急买到,但系佢地都宁愿唔做,相信佢哋对品质都抱有要求 。

1)豉椒炒蚬
唔记得系蚬定花甲,炒得好野味 。干净无沙 。

2)龙如脆腩

3)姜葱花蟹
整体嚟讲佢啲海鲜都好新鲜,唔系水蟹,啲肉都好实净 。

4)清蒸陈皮鲍鱼
唔系南非鲍,肉质都软熟同滑 。

5)椒盐濑尿虾
佢地加左大量洋葱,又几好食,调味又唔会过咸 。

6)腐乳炒通菜,正常一个炒菜 。