3人行, 食下午茶. 公众假期 2:30, 地方细, 但人唔多, 好多吉台.  3个人, 俾张2人台加张椅, 迫.老板娘俾2个餐牌我地, 1个系 afternoon tea set, $196 for one person.  1个系 all day breakfast, $176 for one person.  我地问: "有冇得散叫架?"老板娘答: "冇"我地又问: "咁有乜野饮?"老板娘答: "阵间俾个drink list你, 你地落咗 order 先啦"咁我地就叫咗3个 afternoon tea set.咁老板娘就拎个 drink list 黎嘞.  嗯, 好多种饮品拣.... 咦?  点解有个 Muffin, 同另一个野食 (Sorry我唔记得系乜)既?  又话冇得散叫?  不过已经落咗单, 唯有如此.跟住老板娘行开, 我地问个男职员可唔可以转去隔篱张4人台, 佢总算肯俾我地转.三文鱼牛角包, 都几好食既.绿茶士公, 有绿茶味, 不过碎得滞.  我知士公系干干地既, 但佢果个真系好碎.椰子cake, 麻麻.  个pear cake几好.其他野食印象唔深刻.我饮 hot c

我地问: "有冇得散叫架?"
老板娘答: "冇"
我地又问: "咁有乜野饮?"

咁我地就叫咗3个 afternoon tea set.

三文鱼牛角包, 都几好食既.
椰子cake, 麻麻.  个pear cake几好.
其他野食印象唔深刻.

我饮 hot chocolate, 都 ok.  不过啲冷气太劲, 杯chocolate好快冻哂.
朋友饮 regular coffee, 佢话都算唔错.  朋友饮咖啡好讲究, 佢话唔错, 应该都几好.

总括黎讲, 食品都可以, 但唔值呢个价.  埋单连加一每人$215 (约).  最大问题系服务态度.  如果你想收多啲, 可以 set minimum charge, 或者定到散叫个价钱好贵, 你做乜呃我话冇得散叫 (但其实系有)?  我见另外2个女仔叫野食, 个老板娘又系唔肯俾个drink list佢地 (佢地有问架), 系都要人先落单, 咁你话系咪有欺骗成份先!
收我接近酒店 high tea既价钱, 又唔系多人, 原本仲俾张仲迫过星期一至五午饭时间去洛克道街市既台, 你唔好咁啦.

冇下次.

2015-07-01