2019-09-23
尖沙咀真系一个美食天堂,绝对唔怕揾唔到美食,至怕你唔知自己想食啲咩!今日朋友就带我去食海鲜,唔系一般嘅海鲜餐厅,而系日本「浜烧」海鲜,当然餐厅就唔系喺海边旁,但这里的海鲜就系每日新鲜运到,够晒生猛!餐厅食物款式多,除咗浜烧外,仲有日式料理小食、刺身、寿司、热食、甜品等等店员先送上芝麻酱椰菜,椰菜非常新鲜爽脆,混合了芝麻酱,很开胃惹味!朋友最爱吃刺身,刺身盛合六款就够晒份量,有呑拿鱼、呑拿鱼腩、三文鱼、油甘鱼、帆立贝、赤贝。一睇D刺身色泽鲜艳,款款都非常新鲜肥美!吞拿鱼腩同油甘鱼,刺身味道够鲜甜,真系令人回味今晚最期待嘅当然就是浜烧环节,店员还会为我们炮制每一道海鲜,简直是皇帝餐,只需乖乖坐喺度就有得食二人浜烧盛合+花竹虾,所有海鲜都好新鲜,未开始烧已经知道会好好味额外仲叫咗个清酒渡蟹花蟹锡纸烧,锡纸打开后清酒香味扑鼻,加上花蟹够鲜甜,真系原汁原味最后甜品我哋就叫了两个雪葩柚子雪葩入口好清新,一啲都唔甜,啱晒食到饱饱嘅我朋友嘅椰子雪葩,清甜浓郁的椰子奶香,用半壳的椰子盛著好特别
朋友最爱吃刺身,刺身盛合六款就够晒份量,有呑拿鱼、呑拿鱼腩、三文鱼、油甘鱼、帆立贝、赤贝。 一睇D 刺身色泽鲜艳,款款都非常新鲜肥美!吞拿鱼腩同油甘鱼,刺身味道够鲜甜,真系令人回味
最后甜品我哋就叫了两个雪葩
柚子雪葩入口好清新,一啲都唔甜,啱晒食到饱饱嘅我
朋友嘅椰子雪葩,清甜浓郁的椰子奶香,用半壳的椰子盛著好特别