2018-02-22
今日情人节,男友竟然仲未谂食咩!😆😆两个人放左工系铜锣湾一带揾食,呢条街都有几间cafe出左情人节套餐,最后见到呢间餐牌ok, 而且摆设都几靓,好似几浪漫,好衬今日既主题!所以入左去啦,好在冇book位都有位!前菜:意大利巴马火腿 甜脆蜜瓜 意式黑醋沙律巴马火腿卷住甜甜既蜜瓜,一咸一甜,至佳配搭!用黑醋做沙律不但只健康而且令菜更鲜甜,不过应该系其中加左最苦既火箭菜!😣汤:新鲜南瓜蓉松子仁忌廉浓汤本身对南瓜汤冇咩兴趣,不过佢呢个南瓜蓉汤都唔错!每人可以拣一个主菜,佢一共有2款,所以我地各选一个share食主菜:香草蒜烤澳洲安格斯西冷(7安士)拌薯菜牛扒冇问到我地几成熟,原来预设左5成熟左右啦!😁😁岩岩好岩晒我!见到隔离枱系大肚婆,佢地都有主动将牛扒变全熟!贴心服务,不错!主菜:炙烧慢煮带子 香煎虎虾 配龙虾汁蚬肉意粉唔中意个龙虾汁呀!不过呢个纯粹个人喜好,唔可以话佢难食!因为个带子同虎虾都唔错!而且意粉既软硬都系刚好!甜品:经典芝士蛋糕配雪糕我开头以为一人一set, 原来2个人得一set! 噢!甜品系女士最爱!得一份太可惜了!雪糕系正常既云呢拿曲奇味!芝士蛋糕都做得好好!饮品:柚子特饮
前菜:意大利巴马火腿 甜脆蜜瓜 意式黑醋沙律
汤:新鲜南瓜蓉松子仁忌廉浓汤
本身对南瓜汤冇咩兴趣,不过佢呢个南瓜蓉汤都唔错!
主菜:香草蒜烤澳洲安格斯西冷(7安士)拌薯菜
主菜:炙烧慢煮带子 香煎虎虾 配龙虾汁蚬肉意粉
甜品:经典芝士蛋糕配雪糕
饮品:柚子特饮 红酒
$567 2人 加一服务费
最后仲送左一樽花果蜜比我地!甜甜蜜蜜!很满意既一餐情人节晚餐!
最后知道呢间cafe系由一对小情人精心经营既,有心机有创意!下次再黎支持佢地既主打菜式先!