2018-02-27 64 浏览
朋友住向北角,话带我食好西。北角近地铁站𠮶头有条巷食肆临立,包我拣到眼花,三心两意点指兵兵下,选咗soul 9+。港岛寸金尺土,舖头细细不过户外都有座位,但系当日太冻,我地选择喺室内进餐🙈价位200有找,价钱合理,唔想用脑点厨师推介。主菜可加$38换购餐汤及沙律,不过味道一d都唔马虎是日系薯仔南瓜汤入口绵滑,怕奶味既朋友都话好饮😋沙律菜放到成盘艺术品,搞到我怀疑店主上错菜🙈主菜拣咗黑松露、海胆、鲍鱼意大利饭,菜式设计超级精致用心,向我捞匀配料一刻都有犹豫,因为太靘唔舍得😭味道够浓味,稍嫌芝士味太重唔够层次,食多几啖有少少闷。另一盘系灵魂半生熟带子鲜茄扁意粉,又系靘到岩哂打卡用✨带子大大粒煎香外层内里软滑,蕃茄酱令扁意粉食落更开胃,我觉得好食过意大利饭小食选择困难下拣咗灵魂小食拼盘,原本念住咩都试下所以拣佢,眼大睇漏眼原来系=6款小食加埋每款小食,份量亦系all-in,超·级·大·份!!唔怪得侍应落单时double confirm我😭每样都系热气到爆岩岩炸起既小食,只得2个人既可想而知最后浪费食物,大家要注意!Drink menu有自家调制cocktail,是日不适,都系要杯柠茶湿口。最

价位200有找,价钱合理,唔想用脑点厨师推介。

主菜可加$38换购餐汤及沙律,不过味道一d都唔马虎

是日系薯仔南瓜汤入口绵滑,怕奶味既朋友都话好饮😋

沙律菜放到成盘艺术品,搞到我怀疑店主上错菜🙈

最后埋单每人300,视觉同味觉都充满享受