2018-11-24 2084 浏览
25周年纪念真是唔容易搅庆祝嘅一个日子。太简单又会觉得寒酸,隆重一点又难免要破费咯。终于想到先去影吓灯饰warm up一吓然后施施然再散步十多分钟嚟到依度其实先前都嚟过几次搅生日,最过瘾就系十月份撞啱啤酒节。推啤酒可以有啤酒杯做奖品今次系结婚周年唔适宜一大棚人,最好有歌有舞就最啱嘞。依度晚间有live band唱过唔错,都算浪漫嘅两个人食量唔大,除咗必食炸猪蹄之外,叫咗农夫包。另外waitress推介cabonara cabbage Waitress先将原只knuckle俾你睇睇,验明正货无花无假,然后企后少少当面帮你肢解佢每之都系入口松化,啖啖油脂。皮脆肉香之余,再加埋德国酸菜,芥末。农夫亦系必食之选,啲皮烘得好香脆,仲有两个酱俾你搽。两个人食,每人分得半个包。好快KO晒Waitress推介嘅菜好有芝士香味。因为有live band 又唱得唔错,可以坐耐啲听吓歌仔。所以叫多甜品,水准非常唔错。不过要等廿分钟装作时间。苹果卷上台传来阵阵果香,切开睇到外皮做得非常薄胜在唔太甜但做到甜品嘅效果,好食经此一试,大有机会再嚟庆祝别的节日
终于想到先去影吓灯饰warm up一吓

然后施施然再散步十多分钟嚟到依度

农夫亦系必食之选,

Waitress推介嘅菜好有芝士香味。

苹果卷上台传来阵阵果香,切开睇到外皮做得非常薄

胜在唔太甜但做到甜品嘅效果,好食

经此一试,大有机会再嚟庆祝别的节日

2018-11-20
庆祝纪念