2021-08-22
This restaurant is dimly lit serve delicious slow-cooked dishes, perfect for couples or group dining. Add them to your bucket listRed Wine Lamb Shank w/Mint Jelly 12oz French Duck Confit w/Blueberry Jam & Honey MustardChessy Baked Onsen Egg & Portobello (Snack)US Angus Flat Iron Steak w/Herbal Garlic Dressing 8ozRed Wine Pear, Brownie, Gelato Wunder Lager 餐厅有两层、灯光幽暗几有mood。最近爱上慢煮菜,几位朋友约埋嚟食我嘅生日晚饭,睇餐牌价钱几大众化,点咗几个菜式觉得唔错,气氛亦好好慢煮红酒香草羊后膝 12oz HK$148・个人觉得呢个系这顿晚饭中出色的慢煮菜式。羊肉鲜嫩软腍又滑有肉汁、香草+薄荷啫喱等调味令膻味降至可接受程度,连
Wunder Lager
慢煮红酒香草羊后膝 12oz HK$148
・个人觉得呢个系这顿晚饭中出色的慢煮菜式。羊肉鲜嫩软腍又滑有肉汁、香草+薄荷啫喱等调味令膻味降至可接受程度,连我平时不太吃羊的也食到津津有味,真心推荐
法式慢煮油封鸭腿 HK$98
➕
芝士温泉蛋大啡菇 HK$38
・鸭腿用鸭油油封、经低温慢煮后再轻煎至外皮呈金黄色才上桌,觉得肉质较为扎实肉味也浓,调味比较轻手。伴碟嘅流心温泉蛋黄一戳即破超治愈,大啡菇肉厚多汁,系个好味小食
美国安格斯特级平铁牛扒 8oz HK$128
・食到「平铁」牛肩膀肉最原始和纯正的味道,慢煮把肉汁封锁口感鲜嫩,系“食肉兽”友人嘅top pick
慢煮红酒梨布朗尼雪糕 HK$68
・红酒梨口感几爽口有淡淡酒味,老实讲纯个人意见、可以把梨浸耐啲和煮耐啲、口感会更腍和入味。布朗尼配雪糕系最佳拍档
Wunder Lager HK$48
・问店员有无易入喉嘅手工啤,佢介绍呢只带淡淡麦味都唔错,炎夏首选
慢煮红酒香草羊后膝 12oz
美国安格斯特级平铁牛扒 8oz