2019-06-21
老公生日,所以选择了一间望维港景色,又有情调的西餐厅庆祝。这间餐厅为客人庆祝生日的安排比较特别,就是张餐单上会写上生日快乐的字句和名字,除了会送上甜品之外,还会给我们即时拍照留念及送一张有我们的照片和签满了职员签名的生日心意卡。食物:一坐低侍应会主动奉上一个特大嘅招牌洋葱包🥯,面包质感软熟,香香的洋葱味,如果只有两个人嚟食,千祈唔好食晒,因为之后嘅正餐可能食唔落,可以要求打包返屋企。Lobster Bisque🦞龙虾汤味道真的好浓郁,建议可以连面包一齐食,中和一下,汤入边仲有龙虾肉粒,相中嘅份量系一半,待应可以分开2细碗上。Jumbo Lump Crab Cake 🦀系呢一间餐厅必食嘅头盘,全部都系一丝丝的蟹肉,好味。Center-Cut Prime Ribeye 🥩 好厚嘅牛扒,叫咗五成,熟成度刚好,肉质好Juicy. 好正!Sautéed Button Mushrooms 🍄 原粒嘅蘑菇,斋食有啲咸。生日送上免费甜品疏乎厘服务💁🏻♀️:职员态度有礼貌,会讲解不同嘅牛扒的分别。侍应会主动询问食物是否啱食。环境:灯光暗黑,每一张枱上面都会有一盏灯,很有情调。远眺维港靓夜景。泊车🅿️:喜来
食物:
Lobster Bisque🦞
Jumbo Lump Crab Cake 🦀
系呢一间餐厅必食嘅头盘,全部都系一丝丝的蟹肉,好味。
Center-Cut Prime Ribeye 🥩
Sautéed Button Mushrooms 🍄
原粒嘅蘑菇,斋食有啲咸。
生日送上免费甜品疏乎厘
服务💁🏻♀️:
环境:
泊车🅿️:
喜来登酒店代客泊车
总结:
性价比唔错,尤其是庆祝生日的个人化的安排,值得再来。