2022-09-02 137 浏览
估唔到喺大角咀 都会有间咁chill嘅bar livehouse💕星期五六日晚会有live show睇架🎤🎼逢星期二至四晚仲有两个钟红白气酒freeflow✨同朋友/情侣嚟就啱晒🫶🏻.📌杜松子鸭油慢煮法国鸭腿 $298今次试左week4嘅set dinner💓油封鸭都几大只 个皮好香脆 但皮下面得薄薄脂肪 略嫌个油脂感唔够🥺个慢煮鸭肉唔会好鞋 好重咸香味🦆拌碟嘅无花果蜜柑合桃沙律 份量好足 加左意大利黑醋汁 酸酸甜甜够晒开胃🥗无花果好清甜 如果有多几旧就好😢.📌炙烧松叶蟹膏意大利饭 $368个人几钟意risotto嘅口感 好硬身有咬口 个酱都几够鲜味 如果饭粒再软糯creamy啲就perfect💓面头嘅澳洲海胆, 北海道刺身带子同松叶蟹膏 全部都劲鲜甜😍平时唔食海胆都觉得唔错😚刺身带子大大粒 爽口又嫩滑😋.📌法式焦糖炖蛋 $138 跟套餐嗌甜品会有半价优惠🤩最出色一定系个焦糖皮 烧到劲香脆 有焦香甜味得嚟 仲有淡淡Baileys酒香🥃炖蛋个鸡蛋味都出 食落唔会太甜🥚不过个质地就太流质 面嘅位置系好软滑 但底啲就变到好水嘅感觉🥺如果杰身番啲应该会好好食‼️旁边仲有啲雪糕同水果🍦好钟意垫底嘅

📌杜松子鸭油慢煮法国鸭腿 $298

📌炙烧松叶蟹膏意大利饭 $368

📌法式焦糖炖蛋 $138
跟套餐嗌甜品会有半价优惠🤩最出色一定系个焦糖皮 烧到劲香脆 有焦香甜味得嚟 仲有淡淡Baileys酒香🥃炖蛋个鸡蛋味都出 食落唔会太甜🥚不过个质地就太流质 面嘅位置系好软滑 但底啲就变到好水嘅感觉🥺如果杰身番啲应该会好好食‼️旁边仲有啲雪糕同水果🍦好钟意垫底嘅朱古力脆脆 有可可浓苦味又有啲榛子香🌰🍫
法式焦糖炖蛋

📌VIC Garden Creations (Seasonal) $108
跟套餐可以加$68转餐饮做mocktail🍹拣左white rose lemonade 卖相几靓🌹加左tonic同cold brew tea☕️饮落好清爽😎

📌餐汤
南瓜忌廉汤正㖞 味道好清甜 几足料 食到南瓜蓉🎃
南瓜忌廉汤

📌餐饮
1️⃣La Vie En Rose $78
玫瑰红茶个花香味几出🌹仲有淡淡苹果嘅酸甜果香 好fresh🍎
2️⃣Bee Calm $78
洋甘菊味好重 味道甜甜地🌻