2023-03-05
朗豪坊最顶楼有几间餐厅,系蓝蓝的假天幕之下食西餐特别有情调🥂好耐之前跟友人来过Sky Bar来个红白酒free frow,今次就来呢度食晚饭啦! 我地叫左:.🦪令和之怪物拼盘 Monster of Reiwa - Japan Oyster & Champagne Lhuillier包括有2件日本大生蚝同一杯香槟酒! 日本生蚝大大件,质地好creamy,带少许爽甜味,唔错! 香槟好易入口!.🦞海陆拼盘 Surf & Truf包括有大西洋龙虾、牛柳同带子 (本身餐牌系法式鸭肝),不过好可惜,当日餐厅话无哂所以转带子🥲 龙虾成条龙虾尾肉,几爽口,加左调味,好惹味! 牛柳好厚实,肉味浓郁! 带子煎得好香.🍖炉烤胡椒美国极黑豚扒伴菠萝 Grilled U.S. Kurobuta Pork Chop with Pineapple好大块极黑豚扒,外皮伴以黑胡椒铺满再整件一齐烤香,厚厚的外表充满黑胡椒既香气,为肉质增添一点香辣,口感比较爽;旁伴有一片烤菠萝同烤蔬菜等.🦀香辣粟米薯茸蟹肉汤Spice sweetcorn potato soup with Crab meat好少见有蟹肉汤,份量都几多,以粟
🦞海陆拼盘 Surf & Truf
好少见有蟹肉汤,份量都几多,以粟米汤做基底实无问题,里面有大量蟹肉,汤里都加左好多辣粉同黑胡椒,都几辣下架,好开胃! 旁伴有几片脆多士,唔错!
🍰厨师精选甜品 Chef's Daily Dessert
精选甜品每日唔同,我地当晚系士多啤梨mousse cake,卖相有惊喜,好有心思好靓! 配有士多啤梨同蓝莓伴碟
🍹红莓果茶 及 菠萝汁
红莓果茶超好饮🥹🥹 而且无谂到咁大杯😱 果味好出,好解渴!菠萝汁好fresh!
呢度环境同气氛唔驶讲,好有情调,坐得舒服