2022-09-02 1163 浏览
呢间餐厅喺长沙湾地铁站转几个街口, 个门面系黑色而且出边有好多植物, 好容易认得出我哋嗌咗美国重量级安格斯肉眼扒配薯菜,上碟嘅时候都觉得好惊喜,因为佢嘅摆碟好有创意同埋好细致一粒粒薯仔🥔好似啲骰仔咁,排得乱中有序,最得意系有三块蔬菜企到直笔甩咁,仲有几条菜伴住佢。喺碟上边仲有三只色嘅汁,分别系芥末汁、沙律酱同埋薄荷汁,佢摆到好似有条隧道咁,真系好搞笑😆至于块牛扒,我哋嗌咗五成熟,煎得刚刚好,上面有啲黑椒,都好够味,而且唔硬另一个我哋嗌咗黑松露忌廉芝士汁扭绳粉,原来呢个pasta 系一条条短短地嘅,我本着一试无妨嘅心态去叫,果然有惊喜!就系因为佢短短地,所以你每次食都会用匙羹,然后就可以沾满到好多忌廉汁!佢啲忌廉汁同埋芝士汁配合得恰到好处,另外佢都有好多蘑菇,令你唔会觉得dry两个主菜我都加咗$38升级套餐一个要是日餐汤, 其实系罗宋汤, 但呢个罗宋汤好多配料同埋味道好浓郁油醋汁沙律, 上边有好多脆口嘅配料,最搞笑系有七粒由最大至最细嘅沙律汁,可见厨房真系好用心摆盘最后我哋嗌咗两杯嘢饮朱古力曲奇沙冰,份量啱啱好,甜度亦都啱啱好,加埋上高嘅cream,入落口一啲都heavy, 好味苹果姜果

我哋嗌咗美国重量级安格斯肉眼扒配薯菜,
上碟嘅时候都觉得好惊喜,因为佢嘅摆碟好有创意同埋好细致

两个主菜我都加咗$38升级套餐

最后我哋嗌咗两杯嘢饮

苹果姜果粒茶,如图所示佢会比一大玻璃樽你,你可以自己加蜜糖嚟饮。呢个饮完之后喉咙好舒服

整体来讲呢间餐厅好适合情侣、朋友倾偈
值得一去
  • 黑松露忌廉芝士汁扭绳粉