2021-11-27 326 浏览
约左旧同事系铜锣湾食野,路过L Point门口,听到派传单姐姐好热情咁话楼上有一间新开的泰国菜好好食,加上试业期间有折,决定试下新野。餐厅的装潢好有格调,灯光柔和。绿色的餐具整齐的放好,给我很舒服、很干净的感觉。先来一碟泰式猪肉碎生菜包试下水准。生菜好新鲜,睇到系洗过,干净的,可放心食用。而肉碎酸酸甜甜,好开胃。蒜蓉炒芥兰份量好多,较爽口,最欣赏系碟菜唔会油腻,亦唔会太咸。招牌泰式青芒鱼真系好特色,一上到台系忍唔住哗左一声,好 大 碟!卖相好靓,条鱼有头有尾,中间除左有炸鱼块,仲有青芒果丝、腰果、花生。青芒果丝唔系讲笑,真系好够酸,腰果好香口,系停唔到口!呢碟都系功夫野,要好有心机先砌到咁靓。炸鱼块切到好薄,系好考功夫,加埋酸酸地既汁,好开胃。个人觉得呢碟一定要食!甜品叫左芒果糯米饭,芒果好甜,如果再多啲啲椰汁就正喇经理好窝心推荐我饮热香茅姜蜜,因为女生饮热饮比较好,真够细心。同事饮左椰青,连椰肉都可以食埋😂上到来先知呢间餐厅系新开,仲系试业中,原来厨师都系泰国人,最后老板老板娘仲亲自问我地啲野食好唔好食,有无需要改善的地方,睇得出好用心想做好啲食物,你地呢个态度值得我下次再来👍🏻

餐厅的装潢好有格调,灯光柔和。
绿色的餐具整齐的放好,给我很舒服、很干净的感觉。

甜品叫左芒果糯米饭,芒果好甜,如果再多啲啲椰汁就正喇

同事饮左椰青,连椰肉都可以食埋😂

2021-11-22
  • 招牌泰式青芒鱼