同朋友食饭倾下计,谂住系湾仔求其揾间西餐食,点知遇到间隐世高质法国菜🤤 餐厅以Tiffany Blue为主调,环境浪漫,座位宽敞私隐度超高💓 晚餐$368有5个course,仲可以食到生蚝、油封鸭髀、可丽饼等经典法国菜,性价比超高 🇫🇷𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 新鲜生蚝 𝘾𝙤𝙢𝙥𝙡𝙞𝙢𝙚𝙣𝙩𝙖𝙧𝙮 𝙁𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙊𝙮𝙨𝙩𝙚𝙧 呢个价位嘅晚餐竟然以生蚝做头盘😯 用上美国生蚝,鲜甜而肥美,海水味唔太重。配上餐厅调制红酒醋,酸酸甜甜,将生蚝嘅鲜味升华🦪 👍 法式油封鸭髀𝙁𝙧𝙚𝙣𝙘𝙝 𝘿𝙪𝙘𝙠 𝙇𝙚𝙜 𝘾𝙤𝙣𝙛𝙞𝙩 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙙𝙖𝙩𝙚 𝙘𝙤𝙪𝙨𝙘𝙤𝙪𝙨, 𝙢𝙞𝙭𝙚𝙙 𝙜𝙧𝙚𝙚𝙣 𝙨𝙖𝙡𝙖𝙙, 𝙖𝙥𝙧𝙞𝙘𝙤𝙩 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚经典法国名菜🇫🇷香港好少地方有得食,工序繁复之余亦唔容易整得好食🫣 餐厅就将呢道菜做得恰到好处,鸭脾做到外酥内嫩,配上酸酸甜甜酱汁,非常惹味。👍 自家制法式可丽饼配枫糖 𝙃𝙤𝙢𝙚𝙢𝙖𝙙𝙚 𝙁𝙧𝙚𝙨𝙝 𝘾𝙧𝙚𝙥𝙚𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙈𝙖𝙥𝙡𝙚最中意食可丽饼🤤 仲要有多款口味可以选择。可丽饼即叫即制的,我拣咗枫糖味🍁 烤得软薄的饼皮配上清甜枫糖,上枱已经闻得到蛋味同甜味,但食落又唔会肥腻,味道及口感

𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥

最中意食可丽饼🤤 仲要有多款口味可以选择。可丽饼即叫即制的,我拣咗枫糖味🍁 烤得软薄的饼皮配上清甜枫糖,上枱已经闻得到蛋味同甜味,但食落又唔会肥腻,味道及口感都好平衡🤤

📍 Boire et Manger
湾仔轩尼诗道68号新禧大楼地下A号舖