2023-12-28
位于中环怡和大厦的basehall,占地18,000呎,果然位于中环嘅Food court系唔同啲😂 环境超大超靓,灯光偏暗,人流唔多,似喺好有情调嘅餐厅食饭😆今次试咗呢间泰国菜,质素亦都好高👍🏻.▪️ Tom Yum Noodle Soup 配料可以选择鸡或猪,而我则加了 $15 配海鲜,冬阴功汤底辣度适中,味道浓郁,系我喜欢的味道💕..▪️ Omelet Pad Thai with Fried Tiger Prawns卖相靓靓👍🏻 虾嘅size好大又弹牙😛 仲有两大只,配埋旁边嘅花生碎及辣椒一齐食,简直好似去咗一趟泰国旅行咁,泰国味道返晒嚟😎..▪️ Grilled Pork Neck 猪颈肉烤到有少少焦香,而又不会干身,肉身软腍,配埋酸辣酱好开胃。份量比较多,可以同朋友开心share..▪️ BBQ Skewer combo 串烧有猪/牛/鸡 选择,我拣了每样一款,串烧味道非常出色,每款都保留到肉汁及鲜味,唔点沙嗲酱已经好好味,当然配埋沙嗲酱味道会更惹味🫶🏼
▪️ Tom Yum Noodle Soup
▪️ Grilled Pork Neck