2017-05-19
一入到黎间餐厅就已经好有气氛暗暗地咁,而且waitress嘅服务都好贴心。Waitress会问我地冻唔冻,冻的话会有披肩借俾我地,真系好细心。带子他他,带子面头有金箔同黑鱼子睇落好grand,带子已经切碎左,但睇落仲好完整,捞埋啲蔬菜同带子黎食,感觉好fresh。餐汤系松露汤,中间凸起果个位除左松露之余,仲有只蚝响度嫁,个汤饮落都几creamy,但系又唔会好济。呢个系意大利云吞,本身应该上鸭肝嘅,不过因为我唔食鸭肝,所以厨房都好好,特别为我整左呢味意大利云吞。平时食果啲意大利云吞几乎食唔倒中间有馅,但系呢个就出奇地多,而且个汁酸酸甜甜咁都几开胃。食主菜之前有个青柠雪皅上,个雪皅嘅味道有小小似四方果啫喱嘅味,食完觉得好fresh。主菜系黑毛猪,只猪本身就已经好香,食落软绵绵咁,可以拣沾海盐或者前面个汁,我就钟意海盐多啲,不过个汁就野味啲。Btw前面果兜系薯蓉黎,系蛋黄酱薯蓉,真系好特别。甜品系白桃味嘅慕丝,白桃味都几浓,不过食落酸酸甜甜嘅,本来已经好饱,但食完好似冇咁饱。而且个慕丝好香奶味。
暗暗地咁,而且waitress嘅服务都好贴心。
Btw前面果兜系薯蓉黎,系蛋黄酱薯蓉,真系好特别。