2022-11-17
放工同男朋友去食饭,一早预约定呢间好多人嚟打卡、系K11开嘅新餐厅🧚🏻♀️🌿香草牛油焗田螺之前吃货嘉嘉去法国读书已经好钟意食法式焗田螺,田螺爽口得来有种好特别嘅味道,配上香草牛油一齐焗,每食一粒都觉得好幸福💕🦆香煎鹅肝伴莓汁鹅肝煎得好香、配上煮过嘅酸酸甜甜苹果同莓汁,超!级!好!食! 😍 鹅肝冇膻味,一试就知用料好靓~🐑威灵顿羊架呢个酥皮好松脆,入面系Parma ham同菇🥹配埋煎得啱啱好熟嘅羊架,肉汁爆棚👏🏻👏🏻🦆法式油封鸭髀鸭屁出面嘅皮脆到好似薯片一样😍由于鸭髀好油,所以餐厅配上酸酸甜甜嘅沙律菜同新鲜无花果作为配搭~好夹呀!除此之外,呢度里面同外面嘅装修都好靓,打卡一流~🧚🏻♀️总结,吃货嘉嘉觉得两个人都系唔好叫咁多🤣🤣鹅肝、羊架加鸭髀会食到好油~可能减少一样加个甜品会好啲🫶🏻
🌿香草牛油焗田螺
🦆香煎鹅肝伴莓汁
🐑威灵顿羊架
🦆法式油封鸭髀
除此之外,呢度里面同外面嘅装修都好靓,打卡一流~