2024-09-14 564 浏览
话说早排打完风之后见到天气好好☀️就同老友去咗个西贡一日游🛣️行吓食吓同扫下街😗行过见到有间 Cafè and Bar 见到佢哋嘅wine collection都几多😆都几多人食同帮衬😛所以就入咗去食嘢见到咁好天又唔热😛我哋就特登坐喺出面贪佢佢气氛宁静舒服,仲可以望到呢个180度辽阔嘅海景,感觉好chill😆🍴烟三文鱼牛油果沙律 $178呢个烟三文鱼沙律🥗简直系可以用丰盛两个字嚟形容😋佢哋全部嘅沙律菜都系好新鲜完全冇苦涩味😂烟三文鱼好厚好大块应该有5,6块🤤牛油果🥑仲有半个添下面仲有配一个青瓜蕃茄洋葱沙律配上热情果酱酸酸甜甜好开胃😚🍴黑松露惹菌薄饼$188黑松露惹菌薄饼🍕薄饼底薄脆,配上浓烈嘅黑松露酱同香浓的菇菌佢仲有鸡肉做topping,每一啖都充满丰富嘅风味!😋整体嚟讲,呢个薄饼绝对系值得一试,特别适合黑松露爱好者同埋磨菇控!🍴海龟巴西烧烤杂扒串 $268唔单止好睇而且好好食烧杂扒串用咗三种肉有猪扒🐖牛扒🐮同羊扒🐑全部都劲嫩滑劲juicy又唔会嚡熠熠,全部都系啱啱好,配上蘑菇黑椒汁好好味,侧边仲有好多唔同类型嘅配菜甘笋仔🥕烧薯仔🥔粟米唔同颜色嘅蕃茄仔🍅翠玉瓜🥒仲有芦笋bb😋即刻觉得好健

🍴烟三文鱼牛油果沙律 $178

🍴黑松露惹菌薄饼$188

🍴海龟巴西烧烤杂扒串 $268
唔单止好睇而且好好食烧杂扒串用咗三种肉有猪扒🐖牛扒🐮同羊扒🐑全部都劲嫩滑劲juicy又唔会嚡熠熠,全部都系啱啱好,配上蘑菇黑椒汁好好味,侧边仲有好多唔同类型嘅配菜甘笋仔🥕烧薯仔🥔粟米唔同颜色嘅蕃茄仔🍅翠玉瓜🥒仲有芦笋bb😋即刻觉得好健康

🍴Ask Me Everyday $88
呢一杯系益力多西柚柠檬Mocktail🍹都几清新同开胃,夏天饮真系几match 同埋因为佢酸酸甜甜咁好开胃🤤

🍴Lavender Forever $88
呢杯就都特别,佢系用蝴蝶豆花茶🪻加薄荷叶🍀味道清新又有花香上枱嘅时候仲有一个干冰做装饰🎍都几啱打吓卡

性价比:8/10
好食指数😋:9/10