2016-07-31 1189 浏览
AMOUR GARDEN 位于旺角豉油街, 朗豪坊隔2条街, 街完街街过黎食烛光晚餐好方便。黎 BAR 食饭除左情调好外, 仲有飞镖及其他小玩意跟朋友较量吓。空中露天餐台, 热屎辣辣, 相信坐室外多数是吸烟人仕吧。尊贵二人晚餐 ($388/两位)包头盘3款、餐汤、沙律、主菜、甜品及餐饮, 于社交网打卡即享9折, 巧抵呀, 今晚就食呢个2人餐吧。COFFIN BAY ($10/只, 推广价)今晚餐厅做 COFFIN BAY推广, 澳洲蚝出品有保证, 次次去澳洲蚝场也一打打咁食, 食几多打也不会肚痌呢, 朋友不吃, 我自己叫了2只, 蚝肉饱满有光泽, 好新鲜, 蚝肉爽脆鲜甜……最爱来自海洋的咸鲜, $10只 物超所值 头盘 ~ 青苹果鹅肝多士鹅肝煎得金黄焦香, 中间嫩滑, 非常油香, 青苹果酸度可中和鹅肝油腻感, 聪明厨师煮法。头盘 ~ 烟三文鱼胡蔴露荀卷朋友之选, 烟制食物我麻麻。头盘 ~特色虾冷盘以 cocktail 杯上台, 美观优雅, 冻虾爽口。沙律 ~ 清新翠绿沙律菜配日式芝麻酱, 香口得黎又健康。汤餐 ~ 磨菇汤磨菇味几浓, 汤也幼滑 CREAMY。我的主菜 ~安格斯肉眼扒牛魔
空中露天餐台, 热屎辣辣, 相信坐室外多数是吸烟人仕吧。
尊贵二人晚餐 ($388/两位)
头盘 ~ 烟三文鱼胡蔴露荀卷
朋友之选, 烟制食物我麻麻。
头盘 ~特色虾冷盘
头盘 ~特色虾冷盘
以 cocktail 杯上台, 美观优雅, 冻虾爽口。
沙律 ~ 清新翠绿沙律菜配日式芝麻酱, 香口得黎又健康。
沙律
汤餐 ~ 磨菇汤
磨菇味几浓, 汤也幼滑 CREAMY。
磨菇汤
我的主菜 ~安格斯肉眼扒
安格斯肉眼扒
牛魔王就梗系叫牛扒啦, 我叫了 6成熟, 切开牛扒, 肉质嫩红, 卖相吸引, 非常 juice, 牛扒底面煎得金黄, 中间还带点肥肉, 入口香松肉浓, 唯美中不足是那个牛扒烧汁好一般, 有点寡, 不够惹味, 太多汁浸住件扒, 沾湿了无咁香, 或许改用黑椒汁 (最好汁另上)……或煎扒后加少许海盐及黑椒汁提味, 应该会更好食。
安格斯肉眼扒
甜品 ~ 木糠布甸
跟餐有咁靓靓既木糠布甸食, SURPRISE, 通常都系好 HEA 既奶冻, 雪糕……之类, 木糠布甸饼干打得好幼身, 食落不封喉, CREAM 亦打得幼滑, 甜度又啱啱好, 连我呢个唔 LIKE 食 CREAM 状物体甜品既人都清晒, 正
沙律