2015-07-19
7月2日系我既bad day and bad start,返新工后被dun冬菇的第一天,当然系意志消沉,西都面哂,肯得女友BB关怀,带我食好野,心情好一点! 呢个晚餐系一个浪漫气氛环境下品尝睇下我地食左D乜~意志消沉既我叫左杯MACALLAM 12yrs 威士忌,好啃!BB唔饮得酒既就叫左杯玫瑰荔枝,卖相好靓的,味道是果甜味。西餐唔少得既就系面包~芒果柚子沙律系前菜,有BB喜欢既木栗芽,配上柚子果肉,带点鲜甜果味,还有薄荷酱,清新可口,几特别的。我地叫了龙虾沙律套餐,这是套餐的沙律,沙律菜款多,新鲜且清甜,解下我一日的怨念。主菜来了,龙虾沙律套餐的龙虾,肉质鲜嫩而且好厚肉,好新鲜呢!底下还有些薯蓉亲托~第二个主菜西班牙式烧乳猪,乳猪仔烧得刚好,唔会太猛火,唔会有炉烧味,但又保留到乳猪既皮脆和鲜嫩既肉质,入口爽脆乳猪仔脂肪比倒刚刚好,唔会太肥,perfect!最后甜品了,BB叫左个Lemon Pie with Lime Sorbet粉酸的呢!如果唔食个酸就不建议了,btw,批底松化,上面雪芭都不错!我是朱古力痴,龙虾沙律套餐的甜品就是朱古力慕丝,朱古力慕丝配上杏仁片,口感不错,但唔知系
呢个晚餐系一个浪漫气氛环境下品尝 睇下我地食左D乜~
还有薄荷酱,清新可口,几特别的。
解下我一日的怨念。
底下还有些薯蓉亲托~
口感不错,但唔知系咪之前食左个酸的Lemon Pie with Lime Sorbet,
这个的味道无咁浓烈呢?
题外话/补充资料:
食完呢餐之后感到幸福满泻~
BB<3妳话我只感到酸味没有甜味,但我对住妳永远都是甜甜的啊~!