2018-01-23 2352 浏览
生日同周年纪念同一日,就同老公食餐劲既我同老公平时都好钟意食生蚝,今次就专登揾左哩间黎食。一入去成间铺头都好黑,真系小啲眼力都会仆亲。不过啲服务真系好好,落一个楼梯级都成侍应黎提醒你。我地嗌左个生蚝拼盘,包有10只蚝,2只螺肉,2杯白酒。我地再另外加多2只大蚬。当中10只生蚝可以任拣.. 而我地就叫佢介绍..佢地就由淡到浓甘帮我地拣左个拼盘。 而5款蚝中,我同老公都好钟意食爱尔兰Irish premiums 同法国gillardeau 哩两款。爱尔兰Irish premium 就唔会太重海水味,就都有留下小许海水味,食落就小小咸带有甘。 而法国gillardeau 本身就系蚝中既劳斯莱斯,都系我老公最爱,蚝身够肥够新鲜,after taste既感觉加多啖白酒真系好正。 所以我地就追加左两款..之后有来Irish premium做紧买一送一,真系好抵食。食完蚝我地再叫左个招牌蚝汤,好creamy好浓味食主菜 我地叫左二人分量既海鲜拼盘。包括 两只带子、两分卢鱼、两支蟹肉、两只开返龙虾同埋4个鱿鱼圈哩个拼盘中好多都好好味 但两支蟹脚肉就真系好失望😞食落无口感 无乜味 .. 但龙虾都有膏补返
生日同周年纪念同一日,就同老公食餐劲既
我同老公平时都好钟意食生蚝,今次就专登揾左哩间黎食。

生蚝拼盘

追加生蚝

食完蚝我地再叫左个招牌蚝汤,好creamy好浓味
招牌蚝汤

食主菜 我地叫左二人分量既海鲜拼盘。
海鲜拼盘

哩个拼盘中好多都好好味 但两支蟹脚肉就真系好失望😞食落无口感 无乜味 .. 但龙虾都有膏补返数.. 卢鱼煎得够香口

最后 食到哩到都已好饱... 老公仲要推介我食个心太软,而就叫左个意大利蛋糕... 个心软都焗得岩岩好,皮脆内软..
2018-01-22
庆祝纪念