2013-02-16 9 浏览
今年老公生日特别要求想食韩烧,本来都谂住去CWB 金宝 or 去诺士佛台秋田,但无意中俾我发现左间新开嘅丅2! 本著为求试新野嘅精神,就带住老公黎到呢间新餐厅! 呢度夜晚系有师傅即席铁板烧表演架,我哋order 左一份我最钟意食既龙虾餐,同一份特别d既黑毛猪餐俾老公! 本来个waiter 哥哥有recommend 我食法国蓝龙虾架,不过 over-budget 我都系食返basic 印尼龙虾算喇! T2 系间新开既餐厅,所以我哋果晚客人唔算多,可能因为咁,所以d service 特别好! Waiter 哥哥同师傅都非常nice~ 佢哋有两间铁板烧房,我哋坐大果间! 因为我有特别order 想师傅即席示范喷火表演,师傅都好乐意咁将火焰表演升华,我哋order 左2份主食都有得睇, 仲睇到哗哗声,超Happy! 讲返个主食先,虽然我果份印尼龙虾唔算太大只,但肉质鲜美,加上特制嘅鲣鱼肝酱,真系令我哋一试难忘,如果只龙虾可以大只d就好喇! 而只黑毛猪就有少少入口即溶既感觉,师傅介绍话唔洗全熟更显肉质嫩滑! 最后师傅仲将剩余既猪油膏脂肪煎香俾我哋食,yummy! 而餐厅知道我今日同老公celebrate birthday, 仲特别俾左个惊喜我哋,就系熄哂间房既灯,师傅同waiter 哥哥一齐送个烟火birthday cake 入黎,因为真系太突然,所以我就影唔到呢张烟火蛋糕相喇! 不过整夜都好开心,由师傅细心为客人烹调,仲花心意堆砌食物既摆设同造型,我觉得似件食物艺术品,到服务员用心招呼客人系间好餐厅应有既态度! 希望每间餐厅都会为客人炮制美味食物之余,都会有良好既服务态度, 咁我哋做客人就可以食得开心喇!
2013-01-21
庆祝纪念